Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Παραλίγο συμπλοκή στο Εφετείο

Παραλίγο συμπλοκή στο Εφετείο
Με επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών σημαδεύτηκε το πρωί της Τρίτης η διαδικασία στη δίκη της Χ.Α. Η δικαστική αίθουσα μετατράπηκε σε ρινγκ, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στη μέση εκατέρωθεν υβριστικών συνθημάτων και αντικειμένων που εκσφενδονίζονταν προς κάθε κατεύθυνση.




Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα ανέβηκε μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στο στέκι Αντίπνοια το καλοκαίρι του 2008. 



Ο μάρτυρας αρνήθηκε να καταθέσει αν δεν έμπαιναν μέσα περίπου 50 αντιφασίστες, στους οποίους μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε επιτραπεί η είσοδος από την αστυνομία, αν και υπήρχαν πολλές κενές θέσεις στο ακροατήριο. 





Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιτρέψει, νωρίτερα, την είσοδο στην αίθουσα μιας ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής.





Παρά τις έντονες παρατηρήσεις της προέδρου του δικαστηρίου ότι θα πρέπει να καταθέσει, η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει, με την είσοδο στην αίθουσα μελών αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και αντιφασιστών, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Εφετείο με αφορμή την εκδίκαση της ανθρωποκτόνου επίθεσης μηχανοκίνητου τάγματος χρυσαυγιτών στο στέκι Αντίπνοια.





Το ακροατήριο χωρίστηκε στα δύο και υβριστικά συνθήματα, αντικείμενα, μπουκάλια κ.λπ. άρχισαν να ανταλλάσσονται και από τις δύο πλευρές. Οι συμπλοκές μεταξύ των δύο ομάδων είχαν ως αποτέλεσμα την επέμβαση των ανδρών της αστυνομίας, ενώ οι δικαστές αποχωρούσαν από την έδρα, διακόπτοντας για την ερχόμενη Πέμπτη στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.





Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο, όταν χρυσαυγίτης ρώτησε τη Μάγδα Φύσσα: «Πού είναι τώρα ο Παύλος;».





Οι αντιφασίστες, αφού φώναξαν συνθήματα και έριξαν αφρό από έναν πυροσβεστήρα που υπήρχε στο Εφετείο, αποχώρησαν από το κτήριο, υπό την αυστηρή επιτήρηση των ΜΑΤ.





ΠΗΓΗ φωτογραφιών: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


http://www.zougla.gr/greece/article/entasi-ke-diakopi-sti-diki-tis-xrisis-avgis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου