Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

(Εσύ, όμως, μαλάκα πολίτη θα ψηφίσεις το ΠΑΣΟΚ της λαμογιάς και προδοσίας)! Δ.Αριστοτέλη: Κατηγορεί Πάχτα για «τριγωνικές συναλλαγές» με την “Ελληνικός Χρυσός”



Για πρακτικές “τριγωνικών συναλλαγών” μεταξύ της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε”, και της προηγούμενης δημοτικής αρχής του δήμου Αριστοτέλη με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Χρήστο Πάχτα, και τρίτων – προμηθευτών, από το 2011 μέχρι και το 2014, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της, η σημερινή δημοτική αρχή. Στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 13 Φερβουαρίου, αποφάσισε την παραπομπή στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω διερεύνηση, της έκθεσης ευρημάτων ορκωτού ελεγκτή-λογιστή που συντάχθηκε για το θέμα αυτό.

Αντικείμενο της έκθεσης ήταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, “ο έλεγχος των διαδικασιών που ακολουθούνταν κατά την προ αναφερόμενη χρονική περίοδο για τη δωρεά χρημάτων, έργων, μελετών, υλικών και παγίων από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, προς το Δήμο Αριστοτέλη”.
“Ιδιαίτερη σημασία έχει η διάκριση μεταξύ νόμιμων και πραγματικών συναλλαγών (χρηματικές δωρεές, δωρεές παγίων – αυτοκινήτων) και μη νόμιμων – μη πραγματικών συναλλαγών (δωρεές σε έργα, μελέτες και προμήθειες). Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου εγγράφως βεβαίωσαν, ότι δεν διέθεταν κανένα στοιχείο εκτέλεσης και πληρωμής για τα τεχνικά έργα, τις μελέτες και τις προμήθειες που εκτελούσε η μεταλλευτική εταιρεία, ενώ οι συναλλαγές αυτές δεν τηρούσαν καμία από τις θεσμοθετημένες -και απαραίτητες για τη δημόσια ασφάλεια και δικονομική διαφάνεια- διαδικασίες (εγγραφή στον προγραμματισμό και προϋπολογισμό του δήμου, διενέργεια διαγωνισμών, έγκριση μελετών, επίβλεψη και έλεγχος της εφαρμογής των κανόνων της τέχνης και της τεχνικής)” επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα η δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη δηλώνει δικαιωμένη από αυτή τη διαδικασία, γνωστοποιεί ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της διέκοψε την συγκεκριμένη πρακτική και κάθε “τριγωνική” συναλλαγή με τη μεταλλευτική εταιρεία και τονίζει: “οι μομφές του κ. Πάχτα και της παράταξής του περί αναγκαιότητας συνέχισης των πρακτικών αυτών, καθώς και οι τακτικές λαϊκισμού, απειλών και λασπολογίας που φαίνεται να επιλέγουν, το μόνο που κάνουν είναι να εκθέτουν ακόμη περισσότερο τους ίδιους και τη μεταλλευτική εταιρεία ενώπιον της τοπικής κοινωνίας”.
Από την πλευρά της η δημοτική παράταξη “Όραμα Πολιτών”, με την οποία ήταν υποψήφιος ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Πάχτας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη βρίσκεται σε πανικό και “προκειμένου να δικαιολογήσει την ανυπαρξία της στην περιοχή, την οποία έχει οδηγήσει σε μαρασμό, αποφάσισε για μια ακόμα φορά, να επιτεθεί εναντίον της προηγούμενης διοίκησης του δήμου και μάλιστα με τρόπο ανορθόδοξο και με τις γνωστές μεθόδους σπέκουλας, που συχνά υιοθετεί”.
Χαρακτηρίζει παράτυπη τη διενέργεια, από ιδιώτη, ελέγχων νομιμότητας και σκοπιμότητας των αποφάσεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και μιλά για “αοριστίες, ασάφειες και πλημμέλειες” αλλά και για “ανυπαρξία τεκμηρίωσης πραγματικών δεδομένων”, με στόχο τη “συκοφάντηση και σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων”.
Η δημοτική παράταξη ζητά να σταλούν στη δικαιοσύνη το κείμενο της έκθεσης, τα αναπάντητα ερωτήματα που τέθηκαν στον συντάκτη της έκθεσης, ώστε να απαντηθούν, προγενέστερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που στερεί από το δήμο εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο δημιουργώντας βλάβη στη δημοτική περιουσία, αλλά και οι αντίστοιχες δωρεές που αφορούν το χρονικό διάστημα μέχρι και πριν από το έτος 2011 από τη μεταλλευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/d-aristoteli-katigorei-paxta-gia-trigonikes-sinallages-me-tin-ellinikos-xrisos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου