Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Mε πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των αγροτών που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βάθη, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν αγρότες από περίπου 40 μπλόκα διαφόρων περιοχών της χώρας, ενώ δεν συμμετείχουν οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία. Εκπρόσωποί τους το απόγευμα της Τετάρτης θα λάβουν μέρος σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών.

Περίπου 1.000-1.500 άτομα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ενώ κλειστή ήταν η Αχαρνών. Αστυνομικές κλούβες περικύκλωσαν από νωρίς τον χώρο γύρω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Eικόνες από Σύνταγμα:
















Εικόνες από την πορεία:






Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Οι αγρότες στέλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ για τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τη γη τους» και πρόσθεσε πως: «Χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα, συμπράσταση όλου του λαού. Μόνο με κοινούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να προχωρήσουμε».

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, είπε μεταξύ άλλων πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ. 
 

 

 

Εικόνες από την προ-συγκέντρωση...
 










Η κλούβα των ΜΑΤ
Η κλούβα των ΜΑΤ




http://www.zougla.gr/greece/article/ikones-apo-to-agrotiko-silalitirio-sto-kentro-tis-a8inas
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου