Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Frankfurter Rundschau: Δευτερεύον για τους δανειστές αν αντέχει η Ελλάδα νέα μέτρα






"Αν το δει κανείς από οικονομικής απόψεως, πρόκειται περί παραφροσύνης το να απαιτεί κανείς από μια χώρα σε κρίση -και με διψήφιο ποσοστό ανέργων- να έχει διαρκώς πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της, αντί να ρίχνει κάθε ευρώ στη δική της οικονομία. Η λιτότητα καταστρέφει. Το απέδειξαν τα περασμένα χρόνια κατά τα οποία η Ελλάδα έπρεπε να εξοικονομεί έως το 8% του ΑΕΠ της. Αν το μεταφέρει κανείς στα γερμανικά δεδομένα αυτό σημαίνει μέτρα λιτότητας -μείωση δαπανών και αύξηση φόρων- ύψους 130 δισ. ευρώ από το 2010.Κάθε χρόνο" συνεχίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.
"Η μεγάλη ύφεση του '30 -κλασικό παράδειγμα οικονομικής καταστροφής- οδήγησε σε οικονομική κρίση τις ΗΠΑ γα τέσσερα χρόνια. Δυνατή κατέστη μείωση της ύφεσης μετά από επτά χρόνια. Η ελληνική οικονομική κρίση πλησιάζει τα οκτώ χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει εν τούτοις αισιόδοξη..." καταλήγει η Frankfurter Rundschau.

Πηγή: ΑΠΕ
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/frankfurter-rundschau-deytereuon-gia-toys-daneistes-an-antexei-h-ellada-nea-metra.4535701.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου