Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Όταν το τραμπ… άρισμα πάει σύννεφο προκαλώντας πτώσεις από τα σύννεφα


Του Σατυροπρόκου


- Δεν πρόλαβε καλά-καλά να πάει ο Τρομπ στο πόστο του κι άρχισαν τα όργανα. Απορούν μερικοί για το πού κατάντησε η δημοκρατική υπερδύναμη. Ας ανοίξουμε τα χέρια να τους πιάσουμε τώρα που πέφτουν από τα σύννεφα.
- Πολλοί από αυτούς είχαν ξαναπέσει από τα σύννεφα την επομένη του δημοψηφίσματος όταν οι «πρώτοι φορά Αριστερά» μετέτρεψαν «πρώτη φορά το Όχι σε Ναι».
- Κάποιοι πάλι πέφτουν από τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι τα χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είναι κλειστά και αυτά στο «Αγία Σοφία» εξυπηρετούν όλη την Ελλάδα.
- Δεν ξέρω αν πέφτουν από τα σύννεφα και κάποιοι λαλίστατοι υπουργοί που τσακώνονται με άλλους λαλίστατους, πρώην υπουργούς για να μας θυμίσουν κάτι ξένους αχερώνες.
- Πάντως, οι ασφαλιστικές εταιρείες νόμιμα έχουν πρόσβαση σε ιατρικά ιστορικά υποψήφιων πελατών τους. Αν δεν είναι απόλυτα υγιείς για σίγουρα λεφτά, απλά δεν τους ασφαλίζουν. Ομολογώ ότι έπεσα από τα σύννεφα.
- Μια χαρά τον παίζει το ρόλο της η γειτονική και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, χώρα. Να δεις που θα ψηφίσουν και νέα μέτρα τα οποία για λόγους εθνικής ομοψυχίας, πρέπει να τα δεχτούμε χωρίς κουβέντα.
- Και να τα πλάνα στην τηλεόραση με τον Πάνο να πετάει στεφάνια στη θάλασσα πάνω από τα Ίμια και πάρε και ιστορικές αναδρομές και πάρε και δηλώσεις επί δηλώσεων. Κάποιοι θα πέσουν από τα σύννεφα με τα νέα μέτρα.
- Κινητικότητα μεγάλη υπάρχει στα γυμνάσια και στα λύκεια αυτή την περίοδο όπως με πληροφορούν φίλοι εκπαιδευτικοί. Πάντως η εκκλησία βρίσκεται σε εγρήγορση για τις λεγόμενες «διαφυλικές σχέσεις».
- Σε γυμνάσια του Μενιδίου εμφανίστηκαν γονείς στους διευθυντές, επικαλούμενοι εγκυκλίους και διατάγματα, που ζητάνε να αφαιρεθεί το σχετικό θέμα από την εβδομάδα των «δημιουργικών εργασιών».
- Να δείτε που το υπουργείο παιδείας δεν θα χαλάσει χατίρι στην Ιερά Σύνοδο, όπως δεν της χάλασε το χατίρι όταν μετέτρεψε την αργία της 30ης Ιανουαρίου σε προαιρετικό εκκλησιασμό. Λίγο θάρρος κύριοι.
- Κάποιοι εκπαιδευτικοί, με αφορμή τις δημιουργικές εργασίες, μιλάνε για είσοδο της «αποτίμησης» και αυταξιολόγησης από την πίσω πόρτα και άρον-άρον. Διότι, λένε, δεν δικαιολογείται τόση προχειρότητα σε τέτοια θέματα.
- Περίμενα, από την πρόεδρο της ΟΛΜΕ, να ακούσω τις ερωτήσεις προς τον υπουργό παιδείας σε σχετική εκπομπή στην ΕΡΤ. Δεν έγιναν ερωτήσεις γιατί, είπε η πρόεδρος, είχε οριστεί συνάντηση δύο μέρες μετά. Τότε γιατί πήγε;
- Στο τηλεοπτικό τοπίο ευτυχώς τα πράγματα πάνε καλύτερα. Όσοι συμπολίτες μας δεν παρακολουθούν διαγωνισμούς τραγουδιστών, βλέπουν επίδοξους σεφ να μαγειρεύουν. Να ξεχνιόμαστε λίγο βρε αδερφέ.
- Στις 7 του Γενάρη, ήμουνα από τους λίγους που θυμήθηκα τον Βαρουφάκη και του έστειλα τα Χρο Πολ. Πώς και δεν εμφανίστηκε αυτή η ψυχή τώρα που συζητιέται πάλι η δραχμή; Ποιος ξέρει; Το πρόσθεσε το άλλο «ν»;
- Πάντως ο Κυριάκος με υπαρχηγό τον Άδωνι-Σπυρίδωνα περιμένει στο επόμενο δίμηνο εκλογές. Οι αναλύσεις που κάνει στα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά του μηχανήματα τον βγάζουν αυτοδύναμο.
- Ο άνθρωπος έχει όραμα, όπως και οι προηγούμενοι, έχει πρόταση, όπως και οι προηγούμενοι, έχει λύσεις (ή απολύσεις…δεν θυμάμαι) όπως και οι προηγούμενοι και δεν είναι διαπλεκόμενοι. Κυρίως αυτό.
- Βλέπεις τα τρακτέρ στους δρόμους και ξέρεις ότι μπήκε ο Φλεβάρης. Σταθερή ημερολογιακή αξία.
Ανάρτηση από: http://www.alfavita.gr

http://blogvirona.blogspot.gr/2017/02/blog-post_95.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου