Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

«Βέβαια, αν η συγκεκριμένη κοπέλα δεν ήταν κόρη οικοδόμου, αλλά κόρη φαρμακοβιομήχανου, δεν θα είχε την ίδια αντιμετώπιση»!! – Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας




Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει το διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη για την απάνθρωπη και ανάλγητη συμπεριφορά που επιδεικνύει απέναντι σε κόσμο που δοκιμάζεται, λόγω λειψής ενημέρωσης του συστήματος καταγραφής ασθενειών.



Συγκεκριμένα, κόρη συναδέλφου οικοδόμου, που πάσχει από διατατική καρδιοπάθεια έχει φτάσει στο σημείο να μην έχει καθόλου καρδιά και να υποστηρίζεται από μηχάνημα περιμένοντας μεταμόσχευση καρδιάς, να μην μπορεί να ανταποκριθεί – αν και ασφαλισμένη – στο δυσβάστακτο κόστος των αναλώσιμων που χρειάζονται για το μηχάνημα. Ο λόγος, γιατί το σύστημα δεν αναγνωρίζει την ασθένειά της, ενώ αυτή καλύπτεται από το ΙΚΑ! Με αποτέλεσμα να πέφτει το βάρος του κόστους των αναλώσιμων σε αυτήν και την οικογένειά της.


Από τη μεριά του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις του Συνδικάτου, το μόνο που εισπράττουμε είναι πλήρη αδιαφορία. Βέβαια, αν η συγκεκριμένη κοπέλα δεν ήταν κόρη οικοδόμου, αλλά κόρη φαρμακοβιομήχανου, δεν θα είχε την ίδια αντιμετώπιση.


Καλούμε τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.


Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις κατασκευές να ενώσουν την πάλη τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που έχει κάνει την υγεία εμπόρευμα για λίγους και να προτάξουν τον αγώνα τους για μια υγεία δημόσια και δωρεάν για όλο το λαό.


http://e-oikodomos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_40.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου