Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

(Οι μπάτσοι του ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεύσουν τους Χρυσαυγίτες σκοτώνουν)! Ιωάννινα: Αστυνομικός χτυπά με κοντάρι αντιεξουσιαστή




Τραυματισμοί και προσαγωγές σημειώθηκαν σήμερα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα μπροστά στο Ηρώο Μπιζανομάχων κατά τις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων.
AdTech Ad


Ομάδα αντιεξουσιαστών που είχαν συγκεντρωθεί αντέδρασαν έντονα στην παρουσία κλιμακίου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρήστο Παππά. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συνολικά προσαγωγές (η μία έγινε σύλληψη), ενώ επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Ένας από τους αστυνομικούς έφερε τραύματα από καδρόνια στο κεφάλι.
Η ομάδα αντιεξουσιαστών βρισκόταν στο μνημείο όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις και φώναζε αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, δυναμίτισε την κατάσταση. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους απομακρύνουν σημειώθηκε συμπλοκή.
Όπως μπορεί κανείς να δει στις φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi, άνδρας της ασφάλειας διακρίνεται να έχει στα χέρια τη σημαία του αντιεξουσιαστή που προσήχθη και την ώρα της προσαγωγής, εν μέσω γενικευμένων επεισοδίων και να τον χτυπά με το κοντάρι στο κεφάλι.
Το περιστατικό κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο των social media με πολλούς να στηλιτεύουν τη συμπεριφορά του φερόμενου άνδρα της ασφάλειας, ο οποίος προχώρησε σε κατάχρηση εξουσίας. Το ξύλινο "στυλιάρι" προφανώς και δεν αποτελεί όργανο ή μέρος του προβλεπόμενου εξοπλισμού των αστυνομικών.
Σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται πως ο παρακάτω νεαρός είναι εκείνος του οποίου η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Το περιστατικό καρέ-καρέ:




Νέο κυνηγητό έγινε στη συνέχεια, το μεσημέρι έξω από το αστυνομικό μέγαρο, όπου συγκεντρωμένοι ζήτησαν να απελευθερωθεί ένας από τους προσαχθέντες, του οποίου η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.
Σε δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, καταδίκασαν τα όσα συνέβησαν.
Ο κ. Στέφος ανέφερε επίσης πως "η παρουσία ενός ανθρώπου μέλους εγκληματικής οργάνωσης που ψέλνει τον ύμνο των ναζί είναι από μόνη της πρόκληση" και κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της δοξολογίας μέσα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο κ. Παππάς υπήρξε προκλητικός, καθώς, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με φασιστικό και ιταμό τρόπο αγνόησε το πρωτόκολλο.

Νεαρός διαδηλωτής νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο

Εν τω μεταξύ, με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ένας από τους 5 διαδηλωτές που προσήγαγαν οι αστυνομικοί μετά τα επεισόδια στο μνημείο των Μπιζανομάχων.
Όπως ισχυρίζεται η αστυνομία, ο διαδηλωτής κατά την προσαγωγή του, ήταν ήδη τραυματισμένος και οι αστυνομικοί λίγο αργότερα, κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί υπέβαλαν τον τραυματία σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και διαπίστωσαν πως φέρει τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, ενώ διέγνωσαν διάσειση και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν είναι ο ίδιος διαδηλωτής που απεικονίζεται παραπάνω να δέχεται χτύπημα από κοντάρι σημαίας που κρατάει ο άνδρας της ασφάλειας. Ερωτήματα όμως προκύπτουν καθώς δεν κατεγράφη άλλη συμπλοκή αντιεξουσιαστών πέραν από αυτή που σημειώθηκε με άνδρες των αρχών.
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του NEWS247, η απάντηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων στο ερώτημα γιατί δεν κλήθηκε η συγκεκριμένη ομάδα που διαθέτει η Υπηρεσία, ήταν γιατί "ήταν ημέρα γιορτής και παρέλασης και κανείς δεν περίμενε μία τέτοια εξέλιξη".




Όπως καταγράφει ο τοπικός "Τύπος Ιωαννίνων", αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ένας άλλος νεαρός ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, κοντά στον ΑΚΟΙΧΙ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εν λόγω νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η αξονική του βγήκε "καθαρή".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κίτσιος, σε δηλώσεις του για τον τραυματισμό των συναδέλφων του και τα επεισόδια, επέρριψε ευθύνες στην αστυνομική διεύθυνση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Όπως είπε, οι ευθύνες είναι τεράστιες, διότι έστειλε συναδέλφους, "ως πρόβατα επί σφαγή", χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό "απέναντι σε 30 οπλισμένους με λοστούς, την ώρα που έπρεπε εκεί να βρίσκεται η ειδική ομάδα".
Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ
Βίντεο: Χρήστης YouTube kranos ioannis
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/iwannina-astynomikos-xtypa-me-kontari-antieksoysiasth.4540705.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου