Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

(Ενημερωτικά)! Η Ρωσία αναγνώρισε τις ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ!

ρωσία

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη περιοχή. Προβοκάτσια στήνουν οι ναζί στο Χάρκοβο. Συμμέτοχη η ελληνική κυβέρνηση στη πολεμική προετοιμασία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος, Β. Πούτιν, υπέγραψε χθες διάταγμα, με το οποίο η Ρωσία αναγνωρίζει τα έγγραφα των ΛΔ του Ντονμπάς, για την είσοδο των πολιτών τους στην Ρωσία.

Στο διάταγμα αναφέρεται ότι οι κάτοικοι των ΛΔ θα μπορούν να εισέρχονται στην Ρωσία δίχως βίζα, επιδεικνύοντας τα έγγραφα που τους έχουν επιδοθεί από τα «αρμόδια όργανα, τα οποία εκ των πραγμάτων λειτουργούν στις εν λόγω περιοχές».
Πρόκειται για de facto αναγνώριση των κρατικών δομών που έχουν δημιουργηθεί σαν αποτέλεσμα του αντιφασιστικού αγώνα των λαϊκών πολιτοφυλακών στην ανατολική Ουκρανία.
Η εντυπωσιακή αυτή κίνηση μόνο συμβολική δε μπορεί να θεωρηθεί. Πρόκειται για απάντηση στην ολοένα και κλιμακούμενη πολεμική ένταση που προωθεί στην περιοχή ο ευρωατλαντικός άξονας.
Να υπενθυμίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί δραματικά οι επιθέσεις και οι δολοφονίες αμάχων από τις νεοναζιστικές και μισθοφορικές συμμορίες, ενώ έχουν κλιμακωθεί και οι επιθέσεις-πρόκληση, με αποκορύφωμα την άνανδρη δολοφονία των αντιφασιστών λαϊκών ηρώων Motorola-Givi.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει και να δούμε τις δηλώσεις της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και την απαίτηση του Λευκού Οίκου να «επιστραφεί η Κριμαία στην Ουκρανία». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δυστυχώς εντάσσεται και η πρόσφατη επίσκεψη-νομιμοποίηση του Αλέξη Τσίπρα στο Κίεβο.
Παράλληλα όλο και πληθαίνουν ο πληροφορίες ότι το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια στο Χάρκοβο, αντίστοιχη με αυτή της Οδησσού πριν από δύο χρόνια, στο μέγαρο των Συνδικάτων της πόλης όπου είχαν δολοφονηθεί ή καεί ζωντανοί δεκάδες αντιφασίστες.
Σύμφωνα με τον παράνομο πυρήνα της Borotba (αντιφασιστική αριστερή μετωπική οργάνωση στη Ουκρανία) στο Χάρκοβο, πάνω από 1000 ναζί «ακτιβιστές» της νεοναζιστικής οργάνωσης Azov Civilian Corps (ACC) έχουν μεταφερθεί εδώ και μέρες στη πόλη από την υπόλοιπη Ουκρανία, κάτω από τις διαταγές του Andrew Biletsky, έναν από τους επικεφαλής των Ουκρανών ναζί.
Έχουν δοθεί και στοιχεία για τα σημεία εκπαίδευσης των ναζιστικών συμμοριών, ενώ τα μέλη της Borotba προειδοποιούν για προβοκάτσια που μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το Προξενείο της Ρωσίας στο Χάρκοβο.
Το σίγουρο είναι ότι οι προβοκάτσιες από τη πλευρά του Κιέβου θα ενταθούν με στόχο τη κλιμάκωση της σύγκρουσης. Και είναι καθήκον του αντιφασιστικού κινήματος της χώρας να εμποδίσει οποιαδήποτε ανάμιξη της ελληνικής κυβέρνησης.
ΥΓ: Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Διεθνής Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Ντονμπάς, στο Χώρο 2510, Θεμιστοκλέους 52, στα Εξάρχεια.
http://www.iskra.gr/%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BB%CE%B4-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%BA/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου