Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

(Προς κύριον Λαφαζάνη για...εμπέδωση)! Μ. Διακολιού: Μνημονιακοί οι λόγοι της διαγραφής μου…

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Μ. Διακολιού - Σύμβουλοι της Ενότητας


Η μέχρι πρότινος δημοτική σύμβουλος της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Μαίρη Διακολιού, απαντά στο κείμενο απόφασης των δημοτικών συμβούλων Λ. Μαγιάκη, Ηλ. ΓιαννακάκουΑικ. ΨάλτηΠ. Κούκουζα, Δ. Κουτσουβέλη(Η Ενότητα «έδειξε την έξοδο» στη Μαίρη Διακολιού), με το οποίο ουσιαστικά διαγράφεται από την παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Στη σύντομη ανακοίνωσή της, η κα Μ. Διακολιού ότι η απομάκρυνσή της από την παράταξη έχει να κάνει με τη «σαφή και συνεπή αντιμνημονιακή» στάση της, ενώ αντιθέτως κατηγορεί τους υπόλοιπους συναδέλφους της για «μνημονιακή» και «φερόμενη αντιμνημονιακή» συμπεριφορά. Επίσης, θεωρεί ότι χρησιμοποίησαν εναντίον της «γκαιμπελικού τύπου διατυπώσεις και επιχειρήματα», για τα οποία επιφυλάσσεται να απαντήσει στα θεσμικά όργανα.
Στην ανακοίνωσή της η κα Μ. Διακολιού αναφέρει:
Σήμερα (σ.σ.: χθες) βγήκε η απόφαση διαγραφής μου.
Δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν, ούτε καν με εκείνους που με διέγραψαν, λέγοντας μάλιστα ότι παραιτήθηκα.
Το θέμα ήταν, είναι και θα είναι καθαρά πολιτικό:
Η δημοτική ομάδα που υπογράφει την απόφαση αυτή συνεχίζει να αποδέχεται τη στήριξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και αποτελείται από μνημονιακούς και φερόμενους αντιμνημονιακούς, που χρησιμοποίησαν, γκαιμπελικού τύπου διατυπώσεις και επιχειρήματα, επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την πλήρη έλλειψη υπευθυνότητας ως προς την ανάληψη του βάρους των επιλογών τους.
Μία μόλις ημέρα από την ψήφιση του πογκρόμ κατά της κοινωνίας, των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών και όλου του λαού γενικότερα, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, η δημοτική ομάδα του Λευτέρη Μαγιάκη (πλην εμού) δεν βρήκε τίποτα να πει, δεν είχε με τίποτα άλλο να ασχοληθεί, εκτός από τη διαγραφή μου…
Είναι φανερό ότι ο πραγματικός λόγος της διαγραφής μου είναι η σαφής και συνεπής αντιμνημονιακή μου τοποθέτηση, που έχει εκφραστεί σε όλους τους τόνους. Για τον «φερετζέ», δηλαδή για τα λοιπά αόριστα, που παρατίθενται εν είδει «αιτιολογίας» στην απόφαση διαγραφής μου, επιφυλάσσομαι να απαντήσω -έστω μόνο για την ιστορία- στα θεσμικά όργανα.
http://enypografa.gr/92933-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου