Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Το ΚΚ Βενεζουέλας καταγγέλλει την προσπάθεια να το θέσουν εκτός νόμου



Την έντονη αντίθεσή του εκφράζει το ΚΚ Βενεζουέλας στην απόφαση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου της χώρας, την προηγούμενη βδομάδα, που έθεσε όρους για την ανανέωση της δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές για τα κόμματα που θεωρούνται μικρά, με κάτω από 1%. Ζητείται να εμφανιστεί λίστα με μέλη και φίλους, και μάλιστα με βιομετρικά στοιχεία, που θα αντιστοιχεί στο μισό των ψήφων που πήραν στις τελευταίες 2 βουλευτικές εκλογές για τα κόμματα που συμμετείχαν, όπως και γι' αυτά που δεν πήραν μέρος. Η διαδικασία καταγραφής έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18 Φλεβάρη και να διαρκέσει έως τον Απρίλη.


Το ΚΚ Βενεζουέλας σημειώνει ότι πρόκειται για μια απόφαση που στηρίζεται σε ένα νόμο του 1965, όταν οι αστικές κυβερνήσεις είχαν εξαπολύσει μπαράζ διώξεων κατά αγωνιστών και του Κομμουνιστικού Κόμματος που ήταν στην παρανομία, δηλώνοντας ότι ποτέ δεν πρόκειται να δώσει στην αστική τάξη, που εξακολουθεί να έχει την εξουσία στη Βενεζουέλα, λίστες με τα μέλη του. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΒ, Οσκαρ Φιγκέρα, δήλωσε ότι το κόμμα δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τα μέλη του και υπογράμμισε ότι θα ζητήσει την απόσυρση της εν λόγω απόφασης του Εκλογικού Συμβουλίου. 

Επίσης, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο λεγόμενος Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος (η συμμαχία με κυρίαρχο το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, όπου συμμετείχε και το ΚΚ Βενεζουέλας και εξέλεξε 2 βουλευτές στις εκλογές του 2015, στις οποίες θυμίζουμε την πλειοψηφία στη Βουλή έχει η συμμαχία της αντιπολίτευσης) ουσιαστικά δεν λειτουργεί παρά τις εκκλήσεις των κομμουνιστών, για να βρεθούν κοινά σημεία και να συζητηθούν διαφορετικές προσεγγίσεις. Σημείωσε ότι οι αποφάσεις παίρνονται από την κυβέρνηση του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, χωρίς συνεννόηση με τα σύμμαχα κόμματα.

Σημείωσε ακόμα ότι το ΚΚ Βενεζουέλας θα ξεκινήσει μια πανεθνική και παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στην επιδίωξη που φαίνεται να υπάρχει ώστε αυτό να μην έχει πλέον νόμιμο καθεστώς.

Το ΚΚ Μεξικού εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Βενεζουέλας και ταυτόχρονα σημείωσε ότι θα ήταν πολύ αρνητικό να ακολουθηθεί μια τέτοια πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Ριζοσπάστης


http://e-oikodomos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_39.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου