Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Πέλλας για τον υπάλληλο που αλυσοδέθηκε



Ο Σύλλογος εργαζομένων του δήμου Πέλλας καταδικάζει και διαμαρτύρεται έντονα για τα «φαινόμενα καταχρηστικής άσκησης εξουσίας από μέλη της διοίκησης του δήμου».
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο θεσμικός ρόλος καθώς επίσης και το μέλημα της διοίκησης θα έπρεπε να είναι η επίτευξη της αποδοτικότητας του ανθρωπίνου δυναμικού με διατήρηση της εργασιακής ειρήνης. Το τελευταίο διάστημα όμως διαπιστώσαμε εφαρμογή  επιλεκτικής αυστηροποίησης.
Τραγικό αποτέλεσμα αυτού του κλίματος ήταν συνάδελφος να προβεί στην απεγνωσμένη πράξη να αλυσοδεθεί, διαμαρτυρόμενος, στην είσοδο του «γκαράζ» του δήμου μας.  Ο συνάδελφος βιώνοντας παράλληλα την προσωπική του τραγωδία κλήθηκε σε απολογία από το δήμαρχο Πέλλας για αποδιδόμενο σε βάρος του παράπτωμα και ταυτόχρονα  διατάχθηκε, επαναλαμβανόμενα,  για εργασία σε ημέρα  αργίας (Σάββατο). Ο συνάδελφος πατέρας πέντε τέκνων εκ των οποίων δύο με αναπηρία αποτελεί υπόδειγμα  εργαζόμενου φιλότιμος και φιλόπονος. Οφείλουμε να αναφέρουμε πως ο προϊστάμενος του συγκεκριμένου τμήματος κατέχει θέση προϊσταμένου χωρίς κρίση από το υπηρεσιακό συμβούλιο λόγω της επί μακρόν αδράνειας της διοίκησης να προκηρύξει νομίμως την θέση. Θεωρούμε ως σύλλογος πως η διοίκηση πρέπει να έχει ενσυναίσθηση των ιδιαίτερων καταστάσεων στην οποία βρίσκονται κάποιοι υπάλληλοι όπως και ο συγκεκριμένος.
Ο Σύλλογος μας δηλώνει πως θα προβεί σε κάθε ενέργεια η οποία απαιτείται για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων
Το ΔΣ του Συλλόγου
Διαμαρτυρία Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πέλλας
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/diamartiria-tou-sillogou-ergazomenon-d-pellas-gia-ton-ipallilo-pou-alisodethike/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου