Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Αλληλεγγύη στους/ις αντιφασίστες/ριες συλληφθέντες της 21/2 (Γιάννενα)

Tην Τρίτη 21/2,ημέρα της εθνικής απελευθέρωσης των Ιωαννίνων,οι φασίστες αποφάσισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στην πόλη καταθέτοντας στεφάνι,μαζί με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά. Στο σημείο της κατάθεσης βρισκόταν και τοπικοί άρχοντες μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Α. Καχριμάνης, οι βουλευτές του Σύριζα Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, Γιάννης Καραγιάννης και Γιάννης Στέφος καθώς και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής όπως ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Σπρίτζης.


Παρά την έντονη παρουσία αστυνομίας και φασιστών,αντιφασίστες και αντιφασίστριες από το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα των Ιωαννίνων προσέγγισαν το σημείο φωνάζοντας συνθήματα,κάνοντας ξεκάθαρο ότι στα Γιάννενα οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση.

Η αστυνομία από την πλευρά της,αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την άριστη συνεργασία της με τους ναζί της ΧΑ,επιτέθηκε εναντίον των διαδηλωτών πραγματοποιώντας πέντε προσαγωγές,οι τρεις εκ των οποίων έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις,ενώ ένας από τους προσαχθέντες τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Ο ξυλοδαρμός και η προσαγωγή του τελευταίου έγινε στις 11:20π.μ και μεταφέρθηκε αναίσθητος στο αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων,ενώ η μεταφορά του για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο έγινε 2 ώρες αργότερα στις 13:20μ.μ φορώντας χειροπέδες ακόμη και πάνω στο φορείο..
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων επίσης,αποθανατίστηκε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με πολιτικά να χτυπά με παλούκι σύντροφο ο οποίος έχει ακινητοποιηθεί από τους υπόλοιπους μπάτσους.

Είναι ξεκάθαρο πλέον,πως η ΧΑ στην προσπάθεια της να ξαναβγεί στο προσκήνιο,έχει στην πλευρά της τόσο τους μπάτσους όσο και την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ. Δεν είναι κρυφές οι προσπάθειες ένταξης της ΧΑ στο συνταγματικό τόξο από μέλη του Σύριζα,είτε με κοινές εμφανίσεις στο Καστελόριζο,είτε με την ξεκάθαρη προστασία των ναζίδων απ'τα ΜΑΤ,σε περιπτώσεις όπως το Ωραιόκαστρο και η Καβάλα.

Εμείς από τη μεριά μας δεν πρόκειται να αφήσουμε στους δρόμους και στις γειτονιές μας να αλωνίζουν ανενόχλητοι οι φασίστες, ούτε θα τρομοκρατηθούμε απ'τους μπάτσους και τα γκλοπ τους.

Κράτος,αφεντικά,μπάτσοι και φασίστες θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 22/2,11:00 ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/02/212.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου