Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Δέσποινα Σπανού: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα – “φούσκες” παρακρατώντας τις συντάξεις»


Με τα χρήματα των άλλων και συγκεκριμένα με τα χρήματα τα οποία ανήκουν στους συνταξιούχους, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει τις εξοντωτικές πολιτικές του 3ου μνημονίου και παρουσιάζει πρωτογενή πλεονάσματα - «φούσκες», επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι θα υπάρξει νέο δραστικό «κούρεμα» συντάξεων για χάρη των αντιλαϊκών απαιτήσεων τις οποίες θέτουν οι δανειστές. Είναι τραγικό και ενδεικτικό της πολιτικής σκοπιμότητας και της κυβερνητικής αβελτηρίας, το γεγονός ότι από τις 12 Μαΐου του 2016 μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί ούτε μια οριστική σύνταξη τόσο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος (με τους αρμοδίους, ματαίως να περιμένουν ενέργειες επίλυσης του προβλήματος από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους) όσο και από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 90.000 δικαιούχοι, οι οποίοι από την ημερομηνία αυτή και μετά υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησης, αναμένουν άδικα και μάταια εδώ και 10 μήνες για να κριθεί το αίτημα τους. Στην καλύτερη περίπτωση, σε ένα μικρό ποσοστό των ατόμων που έχουν υποβάλει συνταξιοδοτικά αιτήματα, έχει δοθεί μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό της σύνταξης τους, μέσω της χορήγησης προσωρινής σύνταξης.

Με τον τρόπο αυτό, σε συνδυασμό με τις τραγικές ανεπάρκειες των αρμόδιων υπουργών, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρουσιάζει πρωτογενή πλεονάσματα - «φούσκες», ακολουθώντας πρακτικές αντιλαϊκές, όπως έκαναν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις των Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει το γεγονός ότι εδώ και 10 μήνες από το ελληνικό Κράτος, με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη σιωπηρή στήριξη των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων, έχουν ουσιαστικά σταματήσει να εκδίδονται νέες συντάξεις, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους με ελάχιστα έως και μηδενικά εισοδήματα. Επιβεβαιώνεται ότι ο «νόμος Κατρούγκαλου», μέσω του οποίου οι νέες συντάξεις θα δίδονται μειωμένες περίπου κατά 30% σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, είναι «δηλητηριώδης» για τον λαό και παράλληλα, είναι ανεφάρμοστος και επικίνδυνα πρόχειρος.

Μοναδική διέξοδο τόσο για τους συνταξιούχους όσο και για τους εργαζομένους και φυσικά τους ανέργους αποτελεί η κατάργηση των μνημονίων, η επαναφορά και διασφάλιση εργασιακών, κοινωνικών και μισθολογικών δικαιωμάτων, η έξοδος από το Ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με ένα εναλλακτικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης.


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2017/02/blog-post_340.html#ixzz4YmIRx5NT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου