Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Malloch (πρεσβευτής ΗΠΑ στην ΕΕ): Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ

malloch

Παρέμβαση του αμερικανικού παράγονται στο ελληνικό ζήτημα εκδηλώθηκε και μάλιστα μια ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ.
Ο σύμβουλος που επέλεξε ο πρόεδρος Trump για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ, Ted Malloch εξέφρασε την άποψη ότι «θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ».
Ένα 24ωρο πριν από την προλύ κρίσιμη  συνεδρίαση του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου του 2017, όπου θα συζητηθεί η μελλοντική στάση του Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα, η παρέμβαση των αμερικανών καταδεικνύει ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ως πλήρες μέλλος… αλλά για κάποιο μεταβατικό διάστημα ως τεχνικός σύμβουλος.
 
Μιλώντας στην τηλεόραση Bloomberg ο σύμβουλος του προέδρου Donald Trump ο Ted Malloch δήλωσε ότι «κάτω από αυτές τις συνθήκες θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ».
Ο Malloch τόνισε πως υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το “εάν θα πρέπει να υπάρχει” πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

http://www.iskra.gr/malloch-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου