Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

(Εξαιρετικό! "Ξεβρακώνει" τον ρόλο Βαρουφάκη)! Τα Ζόμπι

ζόμπι
 Γιώτα Σεχίδου
Βαρυσήμαντο αυτή τη φορά το άρθρο Βαρουφάκη στην Εφ.Συν. (4.2.17).
Όχι, προφανώς, γιατί ξεπέρασε ξαφνικά τις προηγούμενές του ιδεοληψίες και ριζοσπαστικοποιήθηκε έναντι των πολιτικών της ΕΕ και του Ευρώ, αλλά γιατί αυτή τη φορά, και για λόγους που μπορούμε να υποπτευθούμε προβαίνει σε σημαντικότατες αποκαλύψεις. Το τοπίο ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά όσο ο ίδιος απομακρύνεται από το προσκήνιο, βγάζοντας στη φόρα τα άπλυτα της κυβερνητικής του θητείας, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να ενταχθεί και πάλι στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής παίζοντας τον γνωστό του ρόλο του “ειδήμονα” αντιρρησία αλλά… εν τέλει συμβιβαστή… Και ακόμη πολύ χειρότερα δηλαδή,όπως θα δούμε παρακάτω. Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Πρώτον και κύριον ξεκαθαρίζει τις αυταπάτες της κυβέρνησης Τσίπρα απορρίπτοντας ότι τα δυο κύρια διλήμματα ήταν μεταξύ του Σχεδίου Σόιμπλε (Grexit) και της υποταγής στο 3ο Μνημόνιο (1) και (2), ότι η υποταγή στο 3ο Μνημόνιο μπορούσε να καταστεί πολιτικά διαχειρίσιμη μέσω ενός παράλληλου, φιλολαϊκού προγράμματος.
Το πρώτο συμπέρασμα δυστυχώς, αφορά στην αμορφωσιά (!!!) του κυβερνητικού σχήματος που ομολογείται!! Μας κυβερνούν και λάμβαναν τις κρισιμότερες αποφάσεις για τη χώρα εκείνοι που δεν είχαν ιδέα εν τέλει για τις συνέπειες τόσο της εφαρμογής ενός Grexit (???) α λα Σόιμπλε, αλλά και ούτε της εφαρμογής ενός τρίτου μνημονίου!! Οι ..άσχετοι???
Με ποιόν τρόπο θα μπορούσαν να αντιδιασταλούν το σχέδιο Σόιμπλε και η υποταγή στο τρίτο μνημόνιο? Πολύ σωστά επισημαίνει ο Βαρουφάκης ότι επρόκειτο για το ένα και το αυτό… Εκείνο που εντέχνως αποκρύπτεται αλλά τίθεται σαν επιλογή σωτηρίας από μέρους του είναι η εφαρμογή ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών μέσω taxis (λες κι αυτό ότι δεν περιλαμβάνοντας στο σχέδιο Σόιμπλε) όπου, ομολογείται ότι η κυκλοφορία αυτού του “παράλληλου” νομίσματος ήταν έτοιμη ήδη από το…2014, πριν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει την εξουσία !
Λέει χαρακτηριστικά : “Αν λοιπόν ο πρωθυπουργός εννοεί ότι αυτή τη φορά (!) δεν θα υποχωρήσει, ας προετοιμαστεί για τη ρήξη ώστε να μην την υποστεί”. Και συνεχίζει : “Η σχεδίαση του παράλληλου συστήματος πληρωμών είναι έτοιμη από το 2014, όπως γνωρίζει” (απευθύνεται στον Τσίπρα στο πρώτο πρόσωπο..)
Δηλαδή, παραινεί τον Τσίπρα, αντί να μας οδηγήσει σε ένα 4ο μνημόνιο, να προχωρήσει “ριζοσπαστικά”στην εφαρμογή ενός κατοχικού νομίσματος…. μια και το ΦΠΑ θα μπορούσε έτσι να πάει στο 20%…
Δηλαδή ακολουθώντας τις συμβουλές του ΙFO (Institute for Economic Research) του επίσημου, δηλαδή γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου το οποίο συμβουλεύεται ο κ. Σόιμπλε, μιας “ειδικής ελληνογερμανικής εταιρικής σχέσης” εξακολουθεί να υποστηρίζει τις ίδιες αυτές σοϊμπλικέςγερμανικές αυτές θέσεις, ως, προφανώς, καλύτερος υπηρέτης ο ίδιος!!!
Πού ζούμε? Ποιοι μας κυβερνούν επιτέλους? Τα ζόμπι? Και η χώρα αυτή και ο λαός της είναι το πτώμα ? Ας τελειώνουμε επιτέλους με όλους αυτούς. ‘Έξοδος από ΕΕ, επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, μονομερής διαγραφή του χρέους και Λαϊκή εξουσία ΤΩΡΑ!! Αλλιώς θα μας μείνουν μόνο τα κόκαλα…
*Η Γιώτα Σεχίδου είναι συγγραφέας, διδάκτωρ φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.
http://www.iskra.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου