Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΚΑΙ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1

Βάσει μνημονίου συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας με τις ΗΠΑ, το οποίο έχει συμφωνήσει και υπογράψει το καθεστώς Τσίπρα, μετά από συναντήσεις «ειδικών» αμερικανών «φίλων» με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας τάξης στα τέλη Φλεβάρη του 2016, εκτός των άλλων προβλέπεται η αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων οι οποίες θεωρείται ότι είναι εύκολο να νοθευτούν ή να πλαστογραφηθούν με νέες με ενσωματωμένο μικροτσίπ όπου θα περιέχονται βιομετρικά στοιχεία. Μάλιστα η έκδοση νέων ταυτοτήτων θεωρήθηκε από την αμερικανική πλευρά ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε το ελληνικό κράτος να παραμείνει ανάμεσα στα 38, των οποίων οι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν δίχως βίζα στις ΗΠΑ.

Οι χαμηλοί τόνοι και η σχετική καθυστέρηση στην υλοποίηση αφορούν από την μια τους όρους ανάθεσης, καθώς το κόστος φθάνει στα 70 εκατομμύρια και η «καθυστέρηση» σαφώς θα ωφελήσει τους «δικούς» τού καθεστώτος Τσίπρα, που θα θελήσουν να αναλάβουν την διεκπεραίωση και αφ’ ετέρου τις κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και εκείνες της εκκλησίας, που ανθίσταται στις νέου τύπου ταυτότητες.
Τα γνωστά αριστερά τερτίπια; Μάλλον. Το θέμα είναι οι κοινωνικές αντιδράσεις όχι μόνο να υπάρξουν, αλλά να είναι και σθεναρές. Αλλά εδώ θα πει κάποιος είχαμε φθάσει να ζητείται το γνωστό «βραχιολάκι» στο όνομα της αναρχίας για τις ταυτότητες θα κινητοποιηθούμε τώρα; Ή μήπως νομίζετε ότι είμαστε τέλη δεκαετίας του ’80 και αρχές δεκαετίες του ’90 που οι «παλαιοαναρχικοί» έκαναν δουλειά μυρμηγκιού ενάντια στην επιβολή του ΕΚΑΜ (Ενιαίος Κωδικός Αριθμός Μητρώου)
Περασμένα μεγαλεία και θυμώντάς τα να κλαις;

Δημοσιεύθηκε από Λ.

https://anarchypress.wordpress.com/2017/02/04/%CE%BD%CE%B5%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου