Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Μαρούσι: 7 Σύλλογοι στο πλευρό των κατοίκων για το Χ.Ε.Υ. Νερατζιώτισσας



Με κοινή ανακοίνωσή τους επτά Σύλλογοι του Αμαρουσίου συμπαρίστανται σε κατοίκους της περιοχής για το ΧΕΥ Νερατζιώτισας και συγκεκριμένα «στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για την προάσπιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ΔΣ των επτά Σωματείων «δηλώνουν με επιστολή τους ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ότι, συμφωνούν και συμπαραστέκονται στις προσφυγές των συμπολιτών μας ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών καθώς και σε όλες τις ενέργειες αυτών, προκειμένου να διαφυλαχτεί το οικιστικό περιβάλλον της πόλης μας (υπόθεση Χ.Ε.Υ. ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ)».
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση :
7  Σύλλογοι του Αμαρουσίου στο πλευρό των κατοίκων  για το Χ.Ε.Υ. ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ
Οι παρακάτω Σύλλογοι Αμαρουσίου

  1. Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικό Σύλλογος Αγίας Φιλοθέης “Αγιος Γεώργιος”
  2. Επιμορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου
  3. Σύλλογος Κατοίκων Πολυδρόσου για την Ποιότητα Ζωής και τον Πολιτισμό
  4.  Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος  “Το Νέο Μαρούσι”
  5. Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου
  6. Εξωραϊστικός  Σύλλογος Ηπειρωτών Αμαρουσίου “Ο ΄Αγιος Γεώργιος”
  7. Εξωραϊστικός  – Πολιτιστικός Σύλλογος  “ΤΑ ΑΝΑΒΡΥΤΑ”

επειδή η εταιρεία με την επωνυμία «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ ΑΕ» που κατασκευάζει κτίριο γραφείων υπέβαλε αγωγή κατά των  συμπολιτών μας ζητώντας αποζημίωση 11,5 εκατομμυρίων ευρώ….!!! σε συνέχεια νομικών ενεργειών τους που είχαν καταθέσει για το θέμα του ΧΕΥ  και  της αναστολής εργασιών που δόθηκε από το Διοικητικό Εφετείο, δια των ΔΣ τους ΔΗΛΩΝΟΥΝ με επιστολή τους ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ότι, συμφωνούν και συμπαραστέκονται στις προσφυγές των συμπολιτών μας ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών καθώς και σε όλες τις ενέργειες αυτών, προκειμένου να διαφυλαχτεί το οικιστικό περιβάλλον της πόλης μας (υπόθεση Χ.Ε.Υ. ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ).
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, με τις αποφάσεις 83/2014, 171/2015 και 02/2016 έχει ψηφίσει ομόφωνα και διεκδικεί τους χώρους των Χ.Ε.Υ., οι οποίοι πρέπει να  αποδοθούν στο Δήμο  και να χρησιμοποιηθούν ως κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι για τους κατοίκους.
Η υπέρμετρη δόμηση στην πόλη μας, η οποία έχει διαμορφωθεί και με την μεταφορά συντελεστή δόμησης, έχει εξαντλήσει ήδη την φέρουσα ικανότητα περαιτέρω ανοικοδόμησης κτισμάτων εμπορικής χρήσης, στις συγκεκριμένες πολεοδομικές ενότητες, δηλαδή του Αγ. Θωμά και του Ψαλιδίου, όπου πρόσφατα χορηγήθηκε άδεια στο Ο.Τ. Γ 1059 (Χ.Ε.Υ. ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ).
Έχουν οικοδομηθεί πέραν των 200.000,00 τ.μ. κτίσματα όπως το MALL, GOLDEN HALL, HELEXPO, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, LEROYMERLIN, CARFOUR, καθώς και έχουν εγκατασταθεί Δημόσιες Υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων.
Το κείμενο της δήλωσης
Συμπαραστεκόμαστε απόλυτα με τις ενέργειες των συμπολιτών μας,  οι οποίες μας εκφράζουν απόλυτα,  και είμαστε δίπλα τους στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για την προάσπιση της ποιότητας ζωής  στην πόλη μας 
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/marousi-7-sillogoi-sto-plevro-ton-katoikon-gia-x-e-neratziotissas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου