Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή επίτιμου προέδρου Εφετών ζωντανεύει τον Γολγοθά ασθενών του ΕΣΥ

Επιστολή επίτιμου προέδρου Εφετών ζωντανεύει τον Γολγοθά ασθενών του ΕΣΥ

Η θλιβερή καθημερινότητα χιλιάδων ασθενών που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ζωντανεύει μέσα από επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο επίτιμος πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων και Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Δυτικής Ελλάδος, Γεώργιος Φαλτσέτος.


Την τελευταία Δευτέρα του περασμένου Δεκεμβρίου ο ίδιος υπέστη λιποθυμικό σοκ στο σπίτι του. Διακομίστηκε άμεσα με το ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στα Επείγοντα. Ο γολγοθάς του ξεκίνησε!


Εκεί υπέστη ένα δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο. Περιμένοντας σε ένα φορείο τέσσερις ώρες, εξετάστηκε διαδοχικά από καρδιολόγο, παθολόγο και νευρολόγο, υποβλήθηκε σε εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις και διεγνώσθη με «μη καθορισμένη οξεία λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού».

Παρά ταύτα την επομένη ημέρα το απόγευμα (περνώντας μια ολόκληρη νύχτα και μισή μέρα ξαπλωμένος σε φορείο) μεταφέρθηκε τελικά όχι στην Πνευμονολογική Κλινική αλλά στην Ουρολογική. Η απάντηση που έλαβε παρά τις διαμαρτυρίες του ήταν αποστομωτική: «Μόνο εκεί υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι».
Οι περιγραφές που ακολουθούν στην επιστολή του θυμίζουν χιλιοειπωμένη ιστορία που αναμασούν οι πολίτες της χώρας για τους οποίους το ΕΣΥ είναι μονόδρομος.

Μάλιστα ο Γεώργιος Φαλτσέτος συμβουλεύει τους ιθύνοντες της οδού Αριστοτέλους το εξής: «Αντί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να θυμώνει με όποια κριτική ασκείται, φρονώ ότι πρέπει να δώσετε μάχη για την επίλυση των προβλημάτων των νοσοκομείων, γιατί ο θυμός των νοσηλευομένων, κάτω από τις προαναφερόμενες συνθήκες, είναι μεγαλύτερος απ' αυτόν του αναπληρωτή υπουργού Υγείας».


http://www.zougla.gr/ygeia/article/epistoli-epitimou-proedrou-efeton-zontanevi-ton-golgo8a-as8enon-tou-esi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου