Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

(Ο αμερικανορωσικός πόλεμος συνεχίζεται παρά τα προεκλογικά λεγόμενα του Τραμπ - και δεν μπορεί να σταματήσει γιατί είναι στη φύση του ιμπεριαλισμού, ανόητοι δημοσιολογούντες διεθνολόγοι)! Συλλήψεις διπλών κατασκόπων

Συλλήψεις διπλών κατασκόπων

Xρήστος Μαζάνης 

Δολοφονίες και αιφνίδιοι θάνατοι Ρώσων -και όχι μόνο- διπλωματών και αξιωματούχων το τελευταίο διάστημα έχουν πυροδοτήσει πολλά σενάρια σχετικά με έναν πόλεμο ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ δύο εκ των πιο ισχυρών μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών του κόσμου: της CIA των ΗΠΑ και της FSB (πρώην KGB) της Ρωσίας. 




Τα εν λόγω σενάρια, όμως, ίσως να απέχουν λίγο από την πραγματικότητα μετά και την τελευταία εξέλιξη, η οποία έρχεται από τη Ρωσία.

Όπως μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, Σεργκέι Μιχαήλοφ, και ο αναπληρωτής του, Ντμίτρι Ντουκουτσάεφ, συνελήφθησαν από τη ρωσική υπηρεσία αντικατασκοπείας με την κατηγορία ότι εργάζονταν για λογαριασμό των ΗΠΑ.



Οι Μιχαήλοφ και Ντοκουτσάεφ κατηγορούνται για προδοσία της χώρας και εργασία προς όφελος ξένης δύναμης, καθώς σύμφωνα με τις έρευνες παρέδωσαν πληροφορίες για ύψιστα θέματα κυβερνοασφάλειας στην αμερικανική CIA.



Οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι έδιναν τις πληροφορίες στη CIA μέσω δύο συνδέσμων. Ο πρώτος είναι ο επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος του Εργαστηρίου Kaspersky, Ρούσλαν Στογιάνοφ, και ο δεύτερος ο δημοσιογράφος Βλαντίμιρ Ανικέεφ. Αμφότεροι έχουν συλληφθεί.


(O δημοσιογράφος Βλαντίμιρ Ανικέεφ)



(O Ρούσλαν Στογιάνοφ)
Όπως μετέδωσε το δίκτυο RT, δικηγόρος που εκπροσωπεί έναν από τους κατηγορουμένους επιβεβαίωσε τις συλλήψεις. Η κατηγορία της προδοσίας σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή έως και 20 χρόνια κάθειρξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ήδη ενημερωθεί για τη δράση των διπλών πρακτόρων πολύ πριν γίνουν οι συλλήψεις. 



Επίσης, η Kaspersky Lab επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Στογιάνοφ, αλλά υποστήριξε ότι οι κατηγορίες αφορούν σε διάστημα πριν προσληφθεί στην εταιρεία. Ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί η εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, αφού οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να συλληφθούν κι άλλοι διπλοί πράκτορες. 



Oι «Financial Times» μετέδωσαν ότι οι έρευνες ξεκίνησαν όταν μία αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας κατηγόρησε την εταιρεία παροχής ίντερνετ King Servers για την κυβερνοεπίθεση στις αμερικανικές 
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα της CIA στη Ρωσίαεκλογές. Επιχειρηματικός συνέταιρος της King Servers είχε ήδη κατηγορήσει από καιρό τον Μιχαήλοφ ότι δούλευε για το FBI.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό χτύπημα στη ρωσική κατασκοπεία, σε περίπτωση που αποδειχθεί πως έχουν στρατολογηθεί σε τόσο σημαντικές θέσεις άνθρωποί της που δουλεύουν για τη CIA. Ειδικά για την FSB, η οποία θεωρείται μια πολύ «δεμένη» υπηρεσία με ελάχιστες διαρροές (σ.σ.: πρώτη στον κόσμο σε αποτελεσματικότητα και διείσδυση είναι η εβραϊκή Μοσάντ). Παράλληλα, θεωρείται και μεγάλη επιτυχία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα χέρια τους βρίσκονται πολύ σημαντικές και ευαίσθητες πληροφορίες. 

Nεκρός και ο πρώην στρατηγός της KGB Όλεγκ Εροβίνκιν - Eμπλοκή της MI6 

Τις τελευταίες ημέρες βρετανικά μέσα ενημέρωσης έφεραν στο φως της δημοσιότητας και μια άλλη υπόθεση, η οποία ερευνάται. Πρόκειται για τον θάνατο του πρώην στρατηγού της KGB Όλεγκ Εροβίνκιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του. 


(O Όλεγκ Εροβίνκιν της FSB αριστερά και δεξιά ο Κρίστοφερ Στιλ της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, MI6 )
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Telegraph», ο Όλεγκ Εροβίνκιν, ο οποίος εργαζόταν στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας -αρχικά στην KGB και έπειτα στη διάδοχό της FSB- βρέθηκε νεκρός στις 26 Δεκεμβρίου.

Ο Εροβίνκιν ήταν στενός συνεργάτης του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ιγκόρ Σεχίν, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής της Rosneft, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας και το όνομά του εμφανίζεται πολλές φορές στον λεγόμενο φάκελο «Τραμπ».

Ο Βρετανός πρώην πράκτορας της MI6, Κρίστοφερ Στιλ, ο οποίος παρέδωσε τον φάκελο «Τραμπ» στις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής στις 19 Ιουλίου του 2016, υποστήριζε ότι είχε μία πηγή κοντά στον Σεχίν, που του αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση υποστηρικτών του Τραμπ και της Μόσχας.

Δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πρέσβης στο Ισραήλ

Ακόμη ένα περιστατικό το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό και συνέβη μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία αφορά στη δηλητηρίαση του Ρώσου πρέσβη στο Τελ Αβίβ, Αλεξάντερ Πέτροβιτς. Ο Πέτροβιτς δηλητηριάστηκε σε δείπνο σε εστιατόριο της πόλης, σύμφωνα με αναφορά του νοσοκομείου όπου νοσηλεύθηκε.



Ο Ρώσος διπλωμάτης, όπως έγραψε η εφημερίδα «Yedioth Ahronoth», αισθάνθηκε δυσφορία αμέσως μετά από δείπνο με θαλασσινά, μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ και εισήχθη για νοσηλεία στην εντατική θεραπεία. Η ισραηλινή εφημερίδα σημείωνε ότι ο Ρώσος πρέσβης τελικά γλύτωσε τον θάνατο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


http://www.zougla.gr/kosmos/article/polemos-kataskopon-silipsis-anotaton-stelexon-tis-fsb-pou-ergazontan-gia-ti-cia-1416200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου