Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

«Συνεπής η κυβέρνηση στη στρατηγική της υποταγής»


«Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, συνεπής στη στρατηγική της υποταγής, για μια ακόμη φορά, από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών θα εξαπολύσουν μια νέα επίθεση ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, εν όψει της επανάληψης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα.


«Δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν τον κυπριακό λαό συμπράττοντας στις καταστροφικές αποφάσεις του Eurogroup σε βάρος του, για να αιτιολογήσουν τη δική τους στάση των ατέλειωτων υποχωρήσεων. Όλοι, όμως, έχουν κατανοήσει πως η εφαρμογή του Μνημονίου δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, όπου κάθε μνημονιακή "αστοχία" έρχεται να "διορθωθεί" από νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι σε ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, «έθεσε σήμερα ευθέως το ζήτημα μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, της διατήρησης του εξοντωτικού και εκβιαστικού χαρατσιού της ΔΕΗ, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα μέτρα».

«Ένας "μονόδρομος" υπάρχει και αυτός δεν είναι του Μνημονίου αλλά της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.


http://www.zougla.gr/politiki/article/sinepis-i-kivernisi-sti-stratigiki-tis-ipotagis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου