Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Λαϊκή Επιτροπή Ρεθύμνου: Κινητοποίηση για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους (ΦΩΤΟ)


Λαϊκή Επιτροπή Ρεθύμνου: Κινητοποίηση για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους (ΦΩΤΟ) 

Το πρωί της Πέμπτης στο Ρέθυμνο, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής, έγινε κινητοποίηση στο ΙΚΑ της πόλης, όπου οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να θεωρηθούν άμεσα τα βιβλιάρια των εργαζομένων και να καλυφθούν οι ιατροφαρμακευτικές του ανάγκες.



Το απόγευμα η αγωνιστική δράση της Λαϊκής Επιτροπής κορυφώθηκε με το συλλαλητήριο στο Δημαρχείο, με κεντρικό σύνθημα «Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους». Την κεντρική ομιλία εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής έκανε ο Γιώργος Δαμιανάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: 

«Να απαντήσουμε αποφασιστικά στην κοροϊδία της κυβέρνησης και του υφυπουργού Υγείας, που αντί να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει καμιά απόλυση στον ήδη ισοπεδωμένο και στο Ρέθυμνο ΕΟΠΥΥ, αντί να δεσμευτεί ότι θα γίνουν άμεσα προσλήψεις μονίμων γιατρών και νοσηλευτών, να καλυφτούν με επάρκεια τα απαράδεκτα κενά, εξαγγέλλει απλά την αναβολή των απολύσεων μέχρι την επόμενη γενική αναδιάρθρωση, δηλαδή το επόμενο γενικό σάρωμα του ΕΟΠΥΥ. Έτσι που η βάρβαρη σφαγή των λαϊκών αναγκών να γίνεται “ισότιμα”. Η Λαϊκή Επιτροπή Ρεθύμνου καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες να παραμερίσουν τους παραμυθάδες, που είτε από την πόρτα είτε από το παράθυρο μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση». 

Τα αιτήματα που προβάλλει η Λαϊκή Επιτροπή Ρεθύμνου και καλεί το λαό να τα στηρίξει και να απαιτήσει την εφαρμογή τους τώρα είναι: 

-να μην απολυθεί κανείς γιατρός του ΕΟΠΥΥ. 

-να καλυφθούν όλα τα κενά σε νοσοκομείο και ΕΟΠΥΥ με μόνιμο προσωπικό. 

-να σφραγιστούν τώρα όλα τα βιβλιάρια των ανέργων, ανασφάλιστων εργαζομένων και μικροεπαγγελματιών. 

-να σταματήσουν αμέσως οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων κλινικών και άλλων υγειονομικών μονάδων. 

-να καλυφθούν όλα τα κενά στα κέντρα υγείας του νομού. 

-να σταματήσουν τώρα τα σχέδια νέων απολύσεων με τη δήθεν αξιολόγηση. 

-να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και των γιατρών. 

-σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. 
www.902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου