Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

(Άλλο πράσινο σκουλήκι! Ο υφυπουργό Παιδείας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Σερρών επί σειρά ετών, Ιωάννης Ανθόπουλος εμπλεκόμενος σε υπόθεση τοκογλυφίας)! Καπιταλισμός και διαφθορά (Βίντεο)



Του Γ.Γ.

«Απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στον πρώην υφυπουργό Παιδείας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Σερρών επί σειρά ετών, Ιωάννη Ανθόπουλο μετά την απολογία του στον ανακριτή για εμπλοκή σε υπόθεση τοκογλυφίας. Ο κ. Ανθόπουλος υποχρεώθηκε παράλληλα να καταβάλει εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ για να παραμείνει ελεύθερος, μετά την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του, με τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς κρατικών λειτουργών για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία.

 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, το ποσό το οποίο φέρεται να έφτασε στα χέρια του αγγίζει το 1.757.800 ευρώ», μας λέει η είδηση που υπάρχει πανομοιότυπη σε όλες τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Κάποιες παρατηρήσεις. Μέχρι τώρα το πολιτικό σύστημα είχε αναπτύξει τακτικές προστασίας  τύπου ομερτά για τα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Σήμερα όμως αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κρίση.  Οταν το ίδιο το πολιτικό σύστημα σήμερα στο όνομα της «διαφθοράς» εκτελεί καθημερινά μια ολόκληρη κοινωνία, πρέπει να ρίξει στην «αρένα» της λεγόμενης «κοινής γνώμης» κάποια παροπλισμένα στελέχη του –περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου –Παπαγεωργόπουλου- για να αποπροσανατολίσει ότι δήθεν έχει «μηχανισμούς αυτοκάθαρσης», «όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο» κ.λ.π.

 Ας μην πέσουμε σ’ αυτή την λούμπα.

Η διαφθορά είναι μόνιμο φαινόμενο στον καπιταλισμό. Οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και το πολιτικό εποικοδόμημα που τις υπηρετεί και προστατεύει παράγουν διαφθορά, και ανηθικότητα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε μαζική κλίμακα. Γιατί στηρίζονται στην ανηθικότητα και την αδικία. Την κοινωνική αδικία. Ενα σύστημα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι εξ ορισμού ανήθικο και διεφθαρμένο. Και ένα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνετε από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Αν δεν στείλουμε εμείς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον καπιταλισμό τα φαινόμενα διαφθοράς θα είναι μόνιμα.

Η φωτογραφία είναι από zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου