Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Παραιτήθηκε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για όσα συντελούνται στη χώρα μας με την ανοχή της κυβέρνησής


Την παραίτησή του από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλε ο Γιώργος Ντούρμας, αποστέλλοντας επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του κ. Ντούρμα είναι η εξής:



«Κύριε Πρόεδρε, με την επιστολή αυτή υποβάλω την παραίτησή μου από την κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας με αίσθημα απογοήτευσης αλλά και αγανάκτησης για όσα συντελούνται στη χώρα μας με την ανοχή της κυβέρνησής σας.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί όλο αυτό το διάστημα με σκοπό την εξυγίανση των δημοσιονομικών έχουν οδηγήσει στην οικονομική κατάπτωση τη χώρα και τον λαό.

Η Εύβοια ειδικά γνωρίζει μέρες μεγάλου μαρασμού. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο αφήνοντας χρέη, οι επιχειρήσεις της περιοχής συρρικνώνονται και μειώνουν προσωπικό, η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, πολλοί πατριώτες μας που ζούσαν αξιοπρεπώς περιμένουν το συσσίτιο της Εκκλησίας, χαμηλόμισθοι και μικροσυνταξιούχοι δεν έχουν πλέον για τα απαραίτητα.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η απόφαση του υπουργείου Παιδείας τμήματα του ΤΕΙ Χαλκίδας να καταργηθούν και να απορροφηθούν, αλλά το χειρότερο είναι το σχέδιο οι εισαχθέντες φοιτητές να περιοριστούν σε πολύ μικρό αριθμό. Κανείς δεν ρωτήθηκε για αυτό και ο διάλογος που εξαγγέλθηκε ήταν προσχηματικός. 

Ο υπουργός μοίραζε υποσχέσεις για να αποφύγει τις κινητοποιήσεις και την κοινωνική αντίδραση. Ακαδημαϊκά κριτήρια δεν ελήφθησαν υπόψη παρά μόνο πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν αλλάξαμε κύριε πρόεδρε συνεχίζουμε τα ίδια αυτά που μας έφτασαν εδώ.

Οι αποφάσεις αυτές για την Εύβοια αποτελούν τη χαριστική βολή για την κοινωνία και την τοπική οικονομία.

Η πολιτική πλέον διαμορφώνεται με γνώμονα τους οικονομικούς δείκτες και όχι την ευημερία των πολιτών. Το χειρότερο είναι ότι όλα επιβάλλονται έξωθεν και, παρά τη προσπάθεια να φαίνεται στην κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, στην πραγματικότητα ακολουθεί πιστά όσα έχουν προσυμφωνηθεί με τους εταίρους για την απόλυτη χειραγώγηση της πατρίδας μας.

Τι σημασία έχουν λοιπόν οι αριθμοί, όταν ξεπέφτουν οι αξίες και η αξιοπρέπεια;

Σε αυτό τον επικίνδυνο δρόμο εγώ δεν μπορώ να σας ακολουθήσω γιατί συγκρούομαι καθημερινά με τη συνείδησή μου, που μου επιτάσσει να αγωνίζομαι για μια ελεύθερη ανεξάρτητη και εθνικά υπερήφανη Ελλάδα».


http://www.zougla.gr/politiki/article/pareti8ike-stelexos-tis-neas-dimokratias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου