Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ποινική δίωξη στους «20» των Σκουριών


Ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα και έντεκα πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας Χαλκιδικής Μαγδαληνή Γαλάταλη εις βάρος είκοσι κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στο δάσος των Σκουριών.


Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι - μεταξύ άλλων - αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και του εμπρησμού. 

Η δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή στον οποίο θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Οι είκοσι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς.

Όπως έγινε γνωστό, το γενετικό υλικό ενός εξ αυτών ταυτοποιήθηκε με ίχνη DNA που βρέθηκαν σε μάλλινο σκούφο που εντοπίστηκε στο σημείο της επίθεσης. Επιπλέον, για ακόμη έναν προκύπτει από τη βαλλιστική εξέταση σε καραμπίνα που κατείχε ότι χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στο εργοτάξιο.

Κατά την αστυνομική προανάκριση έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεκάδων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής. Ωστόσο, δεν υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων, παρά μόνο καταγραφές τηλεφωνικών επαφών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου