Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Μισθοφόροι στην Κύπρο για την προστασία των Τραπεζών


Mισθοφόρους στέλνει η τρόικα στην Κύπρο για να προστατέψει τις τράπεζες των οποίων τον έλεγχο έχει πλέον. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters 180 οπλισμένοι άνδρες της βρετανικής εταιρεία G4S, του μεγαλύτερου διεθνούς ομίλου ένοπλων φρουρών ασφαλείας, σπεύδουν στην Κύπρο προκειμένου να αναλάβουν τη φύλαξη των τραπεζών και να ενωθούν με το εκεί κλιμάκιο της εταιρείας.


Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι ήδη έχει φτάσει το πρώτο κλιμάκιο που ενημερώνεται για την επιχειρησιακή «πρόκληση».

Η εταιρεία αναλαμβάνει δράση σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Οι άνδρες της θα αναπτυχθούν γύρω και μέσα από τις τράπεζες, θα συνοδεύουν χρηματαποστολές και πιθανόν θα αναλάβουν και τη φύλαξη των υπαλλήλων της τρόικας.

Η εταιρεία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό «απασχολουμένων» παγκοσμίως με 650.000 προσωπικό. Δραστηριοποιείται παγκοσμίως, όπως είπαμε, αλλά κυρίως σε χώρες της Αφρικής.

Σύμφωνα με τον Τζον Αργυρού, διευθυντή του κυπριακού παραρτήματος της G4S, οι 750 υπάλληλοι της εταιρείας στην Κύπρο εργάζονται όλο το βράδυ, και με τη συνοδεία της Αστυνομίας για την ώρα, τροφοδοτούν τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές στις τράπεζες.

Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουν πλέον οι Κύπριοι που θα δουν ότι στην θέση των καταθέσεων τους υπάρχει «αέρας κοπανιστός». 
Πηγή: defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου