Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: Πορεία μαθητών των πειραματικών σχολείων



Εκατοντάδες μαθητές και γονείς των πρότυπων πειραματικών σχολείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Παρασκευή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για το ξαφνικό μέτρο των εξετάσεων που εισάγει το υπουργείο παιδείας για τους μαθητές της ΣΤ` Δημοτικού και της Γ` Γυμνασίου.


Όπως λένε οι γονείς, στη μέση της σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο, ανακοινώνονται με βεβιασμένο τρόπο εξετάσεις, προκαλώντας πανικό στους μαθητές, οι οποίοι δεν θα έχουν επαρκή χρόνο προετοιμασίας. Δείτε τι δήλωσε σχετικά η Ελένη Δόντσιου πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Πρότυπου Πειραματικού σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: 

 

Σύμφωνα με τους οι μαθητές, το σχολείο τους δεν θέλουν να γίνει σε καμία περίπτωση "ελιτίστικο" καθώς δεν είναι αυτός ο σκοπός ενός πειραματικού σχολείου. Αντίθετα, επισημαίνουν, τα συγκεκριμένα σχολεία πρέπει να έχουν αντιπροσωπευτικά δείγματα μαθητών- και άριστων και λιγότερο καλών - προκειμένου οι πιλοτικές μέθοδοι διδασκαλίας και μάθησης να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πριν εφαρμοστούν στα κλασσικά σχολεία. 

Δείτε τι είπε ο μαθητής πειρατικού λυκείου Γιώργος Παπαδόπουλος: 

 

Οι σύλλογοι γονέων ζητούν από το υπουργείο την άμεση αναστολή του μέτρου των εξετάσεων. Προτείνουν τουλάχιστον για τα παιδιά που εισήχθησαν στα σχολεία με το προηγούμενο καθεστώς, την αναβολή των εξετάσεων, έτσι ώστε να προηγηθεί πλήρης και με ίσους όρους προετοιμασία, τόσο των θεσμικών οργάνων όσο και των μαθητών, για να αποφευχθούν αδικίες, ανισότητες και αιφνιδιασμοί.

Πηγή: thesstoday 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου