Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ζητούν δωρεάν μετακίνηση ανέργων με αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη


Το αίτημα του Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 

Εκπρόσωποι του Δικτύου μίλησαν για τα προβλήματα των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να στείλει επιστολή στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών με αίτημα την επιχορήγηση του ΟΑΣΘ ώστε να γίνει πράξη η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων (στη Θεσσαλονίκη υπολογίζονται σε 150.000) με τα αστικά λεωφορεία.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος είπε ότι το θέμα το έχει θέσει ο ίδιος στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και «κολλάει» στο γεγονός ότι ο πρέπει να αποφασίσει η πολιτεία να καλύψει με επιχορήγηση προς τον ΟΑΣΘ το κόστος που θα προκύψει.

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου ζήτησαν να εξαιρεθούν οι άνεργοι από την καταβολή δημοτικών τελών. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει πρόβλημα νομιμότητας και πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να οριστεί έκπτωση για τους ανέργους.
Πηγή: ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου