Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Εισβολές ΕΚΑΜ σε κελιά κρατουμένων και ξυλοδαρμοί


Το βράδυ της Πέμπτης 28 Μάρτη οι πραιτωριανοί του Δένδια, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, εισέβαλλαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Εισέβαλλαν βίαια σε κελιά, ανάμεσά τους και σε αυτά των πολιτικών κρατουμένων. Πρόκειται για αναρχικούς που δικάζονται τους τελευταίους μήνες για την υπόθεση Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Οι μπάτσοι ακινητοποίησαν με τα όπλα τους κρατούμενους σε όλη την πτέρυγα, τους έδεσαν με χειροπέδες και άρχισαν να ερευνούν τα κελιά.
Η τρόμο-επιχείρηση κράτησε μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής και οι κρατούμενοι έβγαλαν τη νύχτα ξάγρυπνοι και δεμένοι με χειροπέδες. Την επόμενη ημέρα, οι κρατούμενοι αρνήθηκαν την μεσημεριανή καταμέτρηση αντιδρώντας έτσι στην πρωτοφανή κατασταλτική κίνηση του κράτους. 

Παρόμοιες επιχειρήσεις των ΕΚΑΜ έχουν λάβει χώρα και σε άλλες φυλακές, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό του αναρχικού Βαγγέλη Κουτσίμπελα στις φυλακές Τρικάλων το βράδυ της Δευτέρας 25 Μάρτη. 

Ας σημειωθεί ότι ελάχιστες μέρες πριν την εισβολή των ΕΚΑΜ στον Κορυδαλλό, είχε γίνει σύσκεψη του Σαμαρά με τον υπουργό καταστολής Δένδια και τον υπουργό "δικαιοσύνης" Ρουπακιώτη, σχετικά με το ζήτημα των φυλακών. 

- Οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι άνθρωποι που επέλεξαν μια στάση μάχης απέναντι στον κόσμο της εξουσίας και γι αυτήν τους την επιλογή βρίσκονται έγκλειστοι. Το ότι είναι αναρχικοί τείνει να αποτελέσει ιδιώνυμο αδίκημα στο κατ` ευφημισμό σύστημα δικαιοσύνης της δημοκρατίας. Οι πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ειδική μεταχείριση από όλους τους μηχανισμούς του κράτους, το οποίο φροντίζει να τους εκδικείται. Ακόμα και οι αυθαιρεσίες των ίδιων τους των νόμων έχουν παγιωθεί. 
- Οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι αυτοί που αντί για την απάθεια και την σήψη της φυλακής, διαπνέονται από το πνεύμα της εξέγερσης, της μάχης για ελευθερία. Η επέμβαση των ΕΚΑΜ στις φυλακές, αποδεικνυεί ακριβώς ότι η εξουσία θέλει να απενεργοποιήσει τους ανθρώπους που δεν στέκονται απαθείς στην συνθήκη του εγκλεισμού . Όντας μαχητικοί και αξιοπρεπείς,αποτελούν το κακό παράδειγμα, τόσο για τους εκτός όσο και για τους εντός των τειχών. 

Τα δήθεν λαμπρά ευρήματα των μπάτσων, μερικά κινητά τηλέφωνα, είναι γελοία μπροστά στις τεράστιες ποσότητες φαρμάκων και ναρκωτικών που απλόχερα μοιράζουν οι ανθρωποφύλακες στους κρατουμένους για να τους κρατούν σε καταστολή. 

Στάση κρατουμένων στην Α Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού 
(υπογράφουν 350 κρατούμενοι) 

https://athens.indymedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου