Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Γιώργος Βασιλείου: Συκοφαντικές οι δηλώσεις Βγενόπουλου - είναι υπεύθυνος για την καταστροφή της Λαϊκής

Τι δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου, για τις δηλώσεις Βγενόπουλου


Αναληθείς και συκοφαντικές είναι οι δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου, αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.
"Με ξενίζει το γεγονός ότι ο άνθρωπος που θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή της Λαϊκής με τις γνωστές επιπτώσεις που επέφερε στην Κύπρο, προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις", προσθέτει.
Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" και τις δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου που ακολούθησαν, ο κ. Βασιλείου αναφέρει ότι "στην εταιρεία ERE (Middle East) Ltd, στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο πρώην σύζυγος της θυγατέρας μου, έλαβα στο όνομα μου σταδιακά 51% των μετοχών, και προχώρησα στην παροχή εγγυήσεων στη Λαϊκή, για τις μεγάλες υποχρεώσεις που είχε εν τω μεταξύ δημιουργήσει, λόγω προβληματικής δραστηριότητας στο Κατάρ η εν λόγω εταιρεία. Σημειωτέο ότι από την εν λόγω εταιρεία ουδέποτε έλαβα οποιοδήποτε ποσό".
"Η ERE (Middle East) Ltd όφειλε προς τη Λαϊκή ποσό $23.988.542 και €1.081.672, ποσά που περιελάμβαναν και τους οφειλόμενους τόκους μέχρι 21.07.2011. Τα ποσά αυτά είχαν εγγυηθεί, εκτός από εμένα άλλα 4 φυσικά πρόσωπα και αριθμός εταιρειών που τους ανήκαν.
Λόγω άρνησης των άλλων εγγυητών, εναντίον των οποίων η Λαϊκή έλαβε δικαστικά μέτρα, συμφώνησα όπως, παρόλο που αναλογία μου στην εγγύηση ήταν πολύ μικρότερη, να καταβάλω στην Λαϊκή $21.000.000 προς πλήρη εξόφληση όλων των υποχρεώσεων μου, με παράλληλη ακύρωση της εγγυητικής που η Λαϊκή εξέδωσε για λογαριασμό της ERE στο Κατάρ ύψους QR 16.880.000", συμπληρώνει.
Ο κ. Βασιλείου αναφέρει, επίσης, ότι με βάση συμφωνία με τη Λαϊκή ημερομηνίας 21.07.2011 που έγινε επί προεδρίας του κ. Βγενόπουλου, κατέβαλε ποσόν $15.000.000 και ανέλαβε να εξοφλήσει το υπόλοιπο σε δύο δόσεις εκ $3.000.000 η κάθε μια την 14.02.2012 και την 14.02.2014.
"Εις αντάλλαγμα, η Λαϊκή ανέλαβε να με απαλλάξει από παλιούς τόκους, κάτι που αποτελεί συνήθη και παγία πρακτική. Επειδή η καταβολή της δόσης των $3.000.000 της 14.02.2012 εσυνδέετο και με την επιστροφή της πιο πάνω εγγυητικής, μόλις ολοκληρωθεί το έργο στο Κατάρ, οπότε και θα ακυρωνόταν αριθμός υποθηκών που έδωσα υπέρ της Λαϊκής, συμφωνήθηκε να παραταθεί η πληρωμή της δόσης μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και την ακύρωση της εγγυητικής, κάτι που ακόμα δεν έγινε.
Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου είναι αναληθείς και συκοφαντικές. Με ξενίζει το γεγονός ότι ο άνθρωπος που θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή της Λαϊκής με τις γνωστές επιπτώσεις που επέφερε στην Κύπρο προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις", προσθέτει.
Ο κ. Βασιλείου αναφέρει ότι το δημοσίευμα του "Έθνους" βρίσκεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.
"Εγώ θα αναμείνω το πόρισμα του", καταλήγει.
Ο κ. Βγενόπουλος, στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στο δημοσίευμα, που αφορά τον κ. Βασιλείου και αναφέρει ότι αυτή είναι μια περίπτωση για την οποία είχε ενημερωθεί και πρόκειται για αναδιοργάνωση/ρύθμιση παλαιού δανείου, όπου εισπράχθηκαν άμεσα 15 εκ. δολάρια και υπό την προϋπόθεση ότι θα εισπράττοντας 3 εκ. δολάρια το Φεβρουάριο του 2012 και 3 εκ. δολάρια το Φεβρουάριο του 2014, η Τράπεζα συμφώνησε να αφαιρεθούν από την οφειλή οι παλαιοί τόκοι ηπερημερίας.
"Όμως, το Φεβρουάριο του 2012 η Διοίκηση του κ. Μιχάλη Σαρρή δεν τήρησε τη συμφωνία που είχε υπογραφεί και έκανε με τον κ. Γ.Β. νεώτερη συμφωνία εις βάρος των συμφερόντων της Τράπεζας", αναφέρει ο κ. Βγενόπουλος.
Ο κ. Βγενόπουλος ζητά όπως παρέμβει άμεσα ο Γενικός Εισαγγελέας ώστε να εξετασθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις απόδοσης ποινικών ευθυνών και, επίσης, ζητά όπως ο Υπουργός Οικονομικών υποβάλει άμεσα την παραίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου