Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Άρτα: Οκταμελής οικογένεια βρίσκεται σε απόγνωση


Πολλές είναι οι οικογένειες στη χώρα μας που περνούν δύσκολα αυτήν την περίοδο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας. Τον δικό της Γολγοθά περνά μια οικογένεια στην Άρτα, που απευθύνθηκε στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» για να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της και να ζητήσει βοήθεια από το κράτος πρωτίστως, αλλά και από τους συμπολίτες της.


Πέντε ανήλικα παιδιά, η μητέρα καρκινοπαθής και κατάκοιτη και ο πατέρας άνεργος, χωρίς κάποιο εισόδημα και χρόνο για να εργαστεί. Ζουν μαζί με τον έναν παππού της οικογένειας - με τη μικρή σύνταξη του ΟΓΑ που λαμβάνει- στο σπίτι του, όλοι μαζί, οκτώ άτομα, με κίνδυνο να μείνουν χωρίς ρεύμα, αφού χρωστούν πολλά στη ΔΕΗ, αλλά και χωρίς τα βασικά για να επιβιώσουν.

Η οικογένεια του Γιάννη Σακκά από τον Αμμότοπο Άρτας συντηρείται από τις συνδρομές συγγενών και φίλων για να τα βγάλει πέρα, αλλά οι συνθήκες δεν αλλάζουν. Η κατάκοιτη σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά θέλουν τη φροντίδα τους και ο πατέρας δεν μπορεί, όπως είπε στην εφημερίδα, να ανταποκριθεί. Δεν έχει καν τα χρήματα για τη βενζίνη για να μεταφέρει τη σύζυγό του στο νοσοκομείο, ενώ υπάρχουν μέρες που λείπει και το φαγητό. Η Πρόνοια έδωσε εφάπαξ βοήθεια 600 ευρώ και αυτό ήταν όλο, η Εκκλησία στην Άρτα διέθεσε ένα πολύ μικρό ποσό και η αυτοδιοίκηση, όπως μετέφερε ο κ. Σακκάς, καμιά βοήθεια και στήριξη.

Ο πατέρας με ένα από τα παιδιά του και έναν συγγενή του επισκέφτηκε χθες το διοικητήριο της Περιφέρειας στα Γιάννινα, σε μια ύστατη προσπάθεια να τους δοθεί κάποια βοήθεια και λύση στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Μια σακούλα με τρόφιμα και η υπόσχεση να τους δοθούν και είδη ένδυσης και υπόδησης ήταν το αποτέλεσμα από τη συνάντηση με την ηγεσία της Περιφέρειας.

Αναμφίβολα, δεν είναι εύκολο και ίσως και νόμιμο, για την Αυτοδιοίκηση, να συνδράμει όλους όσοι ζητούν βοήθεια, ωστόσο πρέπει κάτι να γίνει για να βοηθηθεί αυτή η οικογένεια που έχει τόσα πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Πηγή: ipeirotika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου