Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση μεταλλεργατών στη Θεσσαλονίκη – Εικοσιτετράωρη απεργία


Χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του μετάλλου που απασχολούνται σε χαλυβουργίες, χυτήρια, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στην ΕΛΒΟ κτλ, πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, μέτρα για την προστασία των ανέργων και ικανοποιητικές για τη μέση οικογένεια Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


Ο κλάδος, όπως λένε οι εργαζόμενοι, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα (μετά τον κλάδο των κατασκευών) και η ανεργία στον χώρο έχει εκτοξευτεί σε ποσοστό που κυμαίνεται από 35-40%. 

Στη Θεσσαλονίκη, μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας Θράκης που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, έκαναν συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και συμμετείχαν στη συγκέντρωση των φοιτητών-σπουδαστών που έγινε νωρίτερα στο σημείο, όπως επίσης και στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ της οδού Λαγκαδά.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Μετάλλου κατηγόρησε τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ) και συγκεκριμένα τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης, πως πήραν απόφαση για μια και μόνο συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αθήνα, «υποσκάπτοντας» με τον τρόπο αυτό την αποτελεσματικότητα της απεργίας. Και αυτό καθώς με βάση την απόφαση, τους χιλιάδες εργαζόμενους στην περιφέρεια, θα τους εκπροσωπούσαν μόνο τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων που θα πήγαιναν στη συγκέντρωση της Αθήνας. 

Δείτε τι είπε χαρακτηριστικά, ο Κώστας Ηλιού, μέλος της ΠΟΕΜ και μέλος του Δ.Σ του σωματείου Εργαζομένων ΕΛΒΟ:

 

Διαβάστε επίσης:

Διαμαρτυρία μεταλλεργατών στο κέντρο της Αθήνας
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013, 12:46 

Πηγή: thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου