Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

(Εξαιρετικό)! Να γιατί για τους περισσότερους δημοσιογράφους το σκάνδαλο Novartis είναι ανύπαρκτο


Του  Γ. Γ.

Για κάποιους θα μπορούσε να θεωρηθεί εντυπωσιακή η προσπάθεια που καταβάλλουν δεκάδες δημοσιογράφοι, έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, για να μας αποδείξουν ότι σκάνδαλο Novartis δεν υπάρχει και είναι απλώς ένα κυβερνητικό κατασκεύασμα της κυβέρνησης για να εξυπηρετήσει τις δικές της πολιτικές σκοπιμότητες.Απ’ την πλευρά τους καλά κάνουν. Εχουν εξασφαλίσει και απ’ αυτή την κυβέρνηση –για ευνόητους λόγους- το ακαταδίωκτο ακόμα και αν γνωστοποιηθούν λοβιτούρες τους και ειδικά στον τομέα υγείας, που συζητάμε τώρα. Πέρα από τις πομπώδεις εκφράσεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς από κυβερνητικούς αξιωματούχους κανένας δημοσιολόγος δεν βρέθηκε να απολογηθεί για τα τεράστια ποσά, που έλαβε, τις περισσότερες φορές «μαύρα» για να «προσφέρει τις υπηρεσίες» του, σε νεφελώδεις περιπτώσεις όπως στο να «διαφημίσει», φαρμακευτικές δαπάνες.
Πιστεύει στ' αλήθεια κανένας ότι και η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Novartis δεν θα είχε και στην Ελλάδα στρατιά δημοσιογράφων που θα χρηματοδοτούσε για να προπαγανδίζουν τις δραστηριότητές της;

Αλλωστε κάτι τέτοιο εμπίπτει στις "αρμοδιότητες" των "λειτουργών ενημέρωσης". Και επειδή δεν έχουμε όλοι την μνήμη χρυσόψαρου, ας πάμε στο … μακρινό 2015.
Ηταν αρχές Ιούλη τότε που έγινε γνωστό το πού  κατέληξαν τα τεράστια ποσά  της διαφημιστικής δαπάνης του  Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων(ΚΕΕΛΠΝΟ). Μάλιστα τότε σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι «με άντρο μαφίας μοιάζει περισσότερο το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά με δημόσιο οργανισμό ευρωπαϊκής χώρας». Αντίδραση καμιά.

Σε μερικούς μήνες παρουσιάζεται «οργισμένος» ο Πάνος Καμένος από το βήμα της βουλής  και κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες.
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια "μαύρα" σε δημοσιογράφους, είτε απευθείας είτε μέσω off shore εταιρειών, όχι για να προπαγανδίζουν βέβαια τη γρίπη ή τα εμβόλια, αλλά για να αποτελούν "πιστόλια" εναντίον εκείνων που πήγαιναν εναντίον της νέας τάξης πραγμάτων και των οδηγιών που έδιναν οι δανειστές», τον ακούμε να λέει σ’ αυτό το βίντεο.

«Ζητώ από τον οικονομικό εισαγγελέα αύριο το πρωί να μπει στο ΚΕΕΛΠΝΟ και να πάρει όλη τη διακίνηση "μαύρου" χρήματος», μας έλεγε τότε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.
Το αποτέλεσμα; Ανύπαρκτη αυτή η συγκλονιστική καταγγελία για το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κανένας εισαγγελέας δεν θεώρησε απαραίτητο να ασχοληθεί με την σοβαρότατη αυτή δημόσια τοποθέτηση. 

Και για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σ’ αυτό το πάρτι συμπεριλαμβάνονται:  Γ. Κουρτάκης (2.466.626 ευρώ), Ν. Ευαγγελάτος (625.442 ευρώ), Α. Δελατόλας (477.825 ευρώ), Μ. Τριανταφυλλόπουλος (456.118 ευρώ), Χρ. Ράπτης (452.124 ευρώ), Α. Πίκουλας (414.462 ευρώ), Γρ. Νικολόπουλος (341.397 ευρώ), Π. Δημητριάδης (290.957 ευρώ), Π. Λεωτσάκος (283.215 ευρώ), Ν. Φελέκης (269.600 ευρώ), Γ. Κύρτσος (239.915 ευρώ), Τ. Χατζής (228.131 ευρώ), Γ. Μακρυγιάννης (108.839 ευρώΛ. Λαζόπουλος (250.000Ε. Στάη (181.373Στ. Κούλογλου (103.836Β. Μπόνιος(75.910).


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/02/novostris_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου