Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Πανδαιμόνιο στο ΔΣ Βόλου-Πολίτες: «Έξω η μαφία από το δήμο» (βίντεο)

 

 Άλλο ένα δημοτικό συμβούλιο παρωδία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βόλου με 150 συγκεντρωμένους πολίτες να ζητούν το λόγο, προκειμένου να τοποθετηθούν για την καύση απορριμμάτων, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Γ. Μουλάς να μην τους τον δίνει. Μετά από ένα πανδαιμόνιο ακολούθησε διακοπή της συνεδρίασης και όταν ξεκίνησε πάλι ο Γ. Μουλάς είπε πως θα δώσει τελικά το λόγο στους συγκεντρωμένους.

Όλα ξεκίνησαν από τη νέα άρνηση, στην έναρξη της συνεδρίασης, να δοθεί ο λόγος στους συγκεντρωμένους για να τοποθετηθούν επί της καύσης απορριμμάτων και ακολούθησε πανδαιμόνιο όταν δεν δόθηκε και ο λόγος στους συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Ξεκίνησαν αμέσως οι αποδοκιμασίες και τα γιουχαϊσματα. «Μας φέρατε τον καρκίνο, έξω η μαφία από τον δήμο… κοπριές. Δώστε το λόγο στους πολίτες», ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν, με τον Γ. Μουλά να μην δίνει τον λόγο σε κανέναν και να προχωρά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ο Θωμάς Κλημόπουλος αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον Γ. Μουλά αν είναι πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ή υπάλληλος της Lafarge.
“Να μη μιλάς για μένα και να πας να ρωτήσεις πώς σώθηκε ο χώρος των αρχαίων Ανφανών», απάντησε ο Μουλάς, ενώ σύσσωμη αντιπολίτευση τον κατήγγειλε για δημοτικό συμβούλιο παρωδία και για παράνομη συνεδρίαση.
Ο Γ. Μουλάς ανακοίνωνε τα θέματα και τα ψήφιζε η πλειοψηφία, ενώ θέματα ψήφισαν επίσης ο Ν. Χαυτούρας και η Κατερίνα Τσοπουρίδου που της επιτέθηκε ο Θ. Κλημόπουλος γιατί ζητούσε να αποχωρήσουν οι πολίτες. Οι συγκεντρωμένοι δημότες φώναζαν τον Θ. Θεοδώρου «μαριονέτα του Μπέου» και τον Γ. Μουλά, που έλεγε ότι αυτός ορίζει τη διαδικασία, «φασίστα». Ο Γ. Μουλάς διέκοψε τη συνεδρίαση και όταν επέστρεψε είπε πως θα έδινε το λόγο στους δημότες εφόσον «περνούσε» τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
«Επειδή είναι 27 του μήνα και είναι καταληκτική ημερομηνία να περάσουν τα θέματα του ΕΣΠΑ και οι υπηρεσίες να ετοιμάσουν τις αποφάσεις, πρέπει να ψηφιστούν. Μετά θα λάβουν το λόγο όσοι επιθυμούν», είπε. Όταν οι πολίτες ζήτησαν να τοποθετηθούν ο Γ. Μουλάς υποστήριξε πως προέχει το συμφέρον της πόλης και μετά τα αιτήματα των πολιτών»
Για φασισμό κατηγόρησαν Μουλά και Θεοδώρου αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης οι Νάνος, Οικονόμου, Γαργάλας, Διαμαντένιας, Πατσιαντάς. «Δεν σέβεσαι τίποτα, έχεις διαλύσει τα πάντα», του έλεγαν.
Ο Γ. Μουλάς που κατηγορήθηκε ότι έχει αγνοήσει την πρόταση των πολιτών από το Νοέμβριο για συζήτηση του θέματος της καύσης, απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς αναγνώστηκε το έγγραφο στο δημοτικό συμβούλιο … και λήφθηκε υπόψη, αλλά αποφασίστηκε να γίνει στο μέλλον ημερίδα στο δημαρχείο και να μην συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο.
“Υπάρχει αίτημα από 17 δημοτικούς συμβούλους να γίνει η συνεδρίαση για την καύση και σύμφωνα με το Νόμο πρέπει να γίνει. θα βγει ημερήσια διάταξη εντός των ημερών”, δήλωσε ο Γ. Μουλάς και οι πολίτες απαιτούσαν το λόγο.
Τους πολίτες εκπροσώπησε ο Γ. Γερόπουλος που τόνισε πως οι δημότες ζητούν σαφή απάντηση για τις θέσεις του Δήμου Βόλου για την  καύση και απαίτησε να οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής εδικής συνεδρίασης για να συζητηθεί το θέμα.
“Το θέμα της αέριας ρύπανσης που προκαλείται και από την ΑΓΕΤ είναι σοβαρό θέμα και θα πρέπει να κληθούν επιστήμονες και φορείς. Θα μας δώσετε μια -δύο ημέρες καιρό για την ειδική συνεδρίαση και θα ακολουθήσει ημερίδα”, ειπώθηκε και είπε πως δεν έχει κάνει μηνύσεις εναντίον των μελών της Επιτροπής Αγώνα. όπως είπε έκανε …αναφορά συμβάντος για όσα συνέβησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο  και δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο τα μέλη της Επιτροπής.
Η αντιπολίτευση σύσσωμη δήλωσε πως η σημερινή συνεδρίαση όπως και η χθεσινή ήταν παράνομες και αποχώρησαν οι παρατάξεις καταγγέλοντας τη δημοτική αρχή, ενώ παρέμειναν στην αίθουσα ο Χαυτούρας που αποκάλεσε ψευτοαγωνιστές τους διαμαρτυρόμενους, η Κ. Τσοπουρίδου και ο Τ. Δουλόπουλος, που είπε πως η δημοτική όφειλε να συζητήσει το θέμα και να δώσει το λόγο στους πολίτες.
“Αισθάνομαι σαν ρέφερι σε επεισοδιακό αγώνα’ δήλωσε ο Γ. Μουλάς και όταν τον ρώτησε ο Τέλης Δουλόπουλος γιατί δεν παραιτείται απάντησε πως δεν το κάνει “για το καλό της πόλης”

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:
“Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και οι ποικιλώνυμοι εκμεταλλευτές της ψήφου των Βολιωτών, επαγγελματίες της πολιτικής και αυτόκλητοι σωτήρες, που ευτυχώς πάντως έχουν τεθεί από τους συμπολίτες στο περιθώριο της αντιπολίτευσης, σπεύδουν σε κάθε ευκαιρία να το επιβεβαιώσουν.
Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε και πάλι αποκαλυπτική των προθέσεων της συντριπτικής πλειονότητας των συμβούλων των μειοψηφιών, πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων, όπου αφού επιτέλεσαν το ρόλο των αβανταδόρων και κλακαδόρων των διαφόρων μπαχαλάκηδων και αφού το νέο σόου που στήθηκε ολοκληρώθηκε, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση απέχοντας προκλητικά από τη συζήτηση κορυφαίων θεμάτων για την πόλη και τους πολίτες, όπως αυτά των χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ έργων.
Βέβαια η ανεπάρκειά τους και η έλλειψη σοβαρότητας στην άσκηση των καθηκόντών τους, είναι γνωστή πια σε όλους και δεν θα προκαλούσε την απάντησή μας αν δεν συνοδεύονταν από το απύθμενο θράσος τους να ελέγξουν και να προσπαθήσουν να κατηγορήσουν τη Δημοτική Αρχή που έδωσε πραγματική μάχη για να προασπίσει τα συμφέροντα της πόλης σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Σε κάθε περίπτωση όλοι αυτοί που σπεύδουν να μετάσχουν σε εκδηλώσεις αμφισβητούμενης νομιμότητας και αποτελεσματικότητας μόνο και μόνο για να κερδίσουν μερικά λεπτά δημοσιότητας, ας έχουν υπόψη τους ότι σπαταλούν το ταλέντο τους άδικα. Ήδη σαν πολιτικά καρτούνς και φιγούρες του θεάτρου σκιών αποσπούν σε κάθε τους εμφάνιση το γέλιο και την προσοχή των συμπολιτών μας. Από την άλλη, πάλι, μπορεί να είναι μια παρηγοριά και μια προοπτική γι αυτούς, αφού στις εκλογές που έρχονται με τέτοιες συμπεριφορές είναι βέβαιο ότι θα αποδοκιμαστούν και πάλι από τους πολίτες, που δεν θα τους στείλουν ούτε καν στα έδρανα της αντιπολίτευσης”
Πηγή: e-thessalia.gr
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/pandemonio-sto-ds-volou-polites-exo-mafia-apo-dimo-vinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου