Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Στόλτενμπεργκ κατά Γερμανίας: Κίνδυνος για το ΝΑΤΟ η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας εντός Ε.Ε.


στόλτενμπεργκ
Κλιμακώνεται και στο κρίσιμο στρατιωτικό πεδίο, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, η αντίθεση μεταξύ του υπό την γερμανική ηγεσία ιμπεριαλισμού της ΕΕ, με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, μετά και τον προσανατολισμό της ΕΕ να ενισχύσει την αυτονομία της και την στρατιωτική της συνεργασία.

Στους κινδύνους που ελλοχεύουν για το ΝΑΤΟ από την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτραπεί το ενδεχόμενο διακρίσεων σε βάρος των μη ευρωπαϊκών κρατών-μελών.
Μιλώντας στην 54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ο κ. Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε κατ΄αρχήν τις προσπάθειες των Ευρωπαίων, οι οποίες θα μπορούσαν να αφαιρέσουν κάποια βάρη από το ΝΑΤΟ, αλλά αναφέρθηκε και στον κίνδυνο αποξένωσης των δύο πλευρών του Ατλαντικού, εάν δημιουργηθούν διπλές δομές και διακρίσεις σε βάρος των μη ευρωπαϊκών μελών της Συμμαχίας.
«Η αλήθεια είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί από μόνη της να υπερασπιστεί την Ευρώπη κι αυτό το έχουν τονίσει επανειλημμένα και εξέχοντες Ευρωπαίοι πολιτικοί» δήλωσε και, με το βλέμμα στις ΗΠΑ, επισήμανε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης διαδραμάτισαν κατά το παρελθόν τεράστιο ρόλο στην υπεράσπιση της Ευρώπης.
Ανέφερε ακόμη ότι μετά και την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 80% των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται εκτός Ε.Ε.. «Το θέμα δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και η γεωγραφία. Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς την στήριξη της Ευρώπης χωρίς την συνδρομή της Νορβηγίας, της Τουρκίας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και του Καναδά», είπε, προσθέτοντας πως αν εκλείψουν οι κίνδυνοι, η Ευρώπη θα μπορούσε να συμπληρώσει το ΝΑΤΟ. «Τότε βλέπω μεγάλη προοπτική για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Μια στενότερη συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ε.Ε. είναι πάντως απαραίτητη» κατέληξε ο κ. Στόλτενμπεργκ.
Αναφερόμενος στην υπόθεση που διατύπωσε ο επικεφαλής της Διάσκεψης Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, ότι το 2017 ο κόσμος έφτασε πολύ κοντά σε μια στρατιωτική σύρραξη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι «ο κόσμος μας έχει γίνει πιο επικίνδυνος, αλλά η σύγκρουση δεν είναι αναπόφευκτη».
«Προκειμένου να διατηρήσουμε την ειρήνη, χρειαζόμαστε την στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ, σε συνδυασμό με το πολιτικό θάρρος να αναζητούμε τον διάλογο, να αποκλιμακώνουμε εντάσεις και να βρίσκουμε ειρηνικές λύσεις στις διαφορές μας» πρόσθεσε.
Την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο του πυρηνικού εξοπλισμού εξέφρασε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος, μιλώντας στην ίδια διάσκεψη αναφέρθηκε εκτενώς στις τεταμένες σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση, στην κατάσταση στην ανατολική Ουκρανίααλλά και στην κορεατική χερσόνησο. «Για πρώτη φορά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου αντιμετωπίζουμε μια πυρηνική απειλή, την απειλή για μια πυρηνική σύγκρουση» προειδοποίησε ο κ. Γκουτέρες.
http://www.iskra.gr/%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BB%CF%84%CE%B5%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD/

1 σχόλιο:

 1. Κύριοι μου!

  Τα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ στα ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙΑ ΑμεριακανοΝατοϊκών Συμφερόντων ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΣΩΒΡΑΚΑ! Αλλάζουν Ανάλογα με Τας Ορέξεις Των Συμφερόντων Των Αποικιοκρατών!!!

  ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝΟΥΣΙΟ και το Επικαλούντε Μόνο (για Αλλαγή Συντάγματος των Σκοπίων που έχουν 4-5 μεγάλες Εθνότητες μέσα τους) οι Υποταγμένοι και οι Φοβισμένοι ... ΟΙ Από Τους Αγγλοαμερικάνους ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ!!!!!!!!

  ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ: ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ/ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκόρπια!!!


  ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

  (Αναμένεται στο Ακουστικό...)


  Φιλαράκο Alex .... ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ!

  Ίσως δεν το Έχεις καταλάβει από τα πολλά ψυχοφάρμακα που παίρνεις!!!

  ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΕΣΥ Η ΜΚΟ-ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΝΤΡΑΒΑΛΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!!

  Ο ΞΕΦΤ(Ι)ΥΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ-ΑΙΓΑΙΟ/ΙΜΙΑ-ΘΡΑΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 1967 (με ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟ ως Το Μεδούλι ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Ε.Δ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΜΙΑ 1996) ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!

  Η ΛΥΣΗ ΕΣΤΙ:

  Παύλος Μ./Σταύρος Ξαρχάκος/Νίκος Ξυλούρης με Χορωδία

  Τη ΣΠΑΘΑ σήκωσε και πάλι
  Του ξένου πάρε το κεφάλι
  Τον ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ καρτεράνε
  Χτύπα προτού σε φάνε

  Αδέρφι την Καρδιά σου να `ν’ Ατσάλι
  Κάνε την Καρδιά σου φυλακή
  Ό,τι μας ΚΛΕΨΑΝΕ
  Και μας ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΝΕ
  Αν θες να τ’ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ
  Σήκωσε ΣΠΑΘΑ ΦΟΝΙΚΗ

  Τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΗ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙΣ
  Το ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΜΗΝ ΓΥΡΕΥΕΙΣ
  Τη Σπάθα σήκωσε και πάλι
  Του Ξένου πάρε το Κεφάλι
  Τον ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΡΤΕΡΑΝΕ
  ΧΤΥΠΑ ΠΡΟΤΟΥ ΣΕ ΦΑΝΕ


  ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ/ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!
  Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!!!
  Φιλικά

  Ο ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟΣ ΟΧΛΟΣ χαιρετά ΤΑ ΟΥΡΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή