Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΠΑ: Καταγγέλλει «αναξιοκρατικές» αξιολογήσεις υπαλλήλων



Εργαλείο ανθρωποφαγίας, τιμωρίας και αναξιοκρατίας, χαρακτηρίζει την αξιολόγηση, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και προχωρά σε καταγγελίες για «μη αξιοκρατικές» κρίσεις εναντίον εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΠΑ σημειώνει:

«Καθώς η συμμετοχή των εργαζομένων στις περιφέρειες και σε όλο το δημόσιο στην “απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης” σημείωσε σημαντική επιτυχία πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες από υπαλλήλους με αυξημένα πολλές φορές τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες υλοποιούν τις αρμοδιότητες τους να έχουν βαθμολογηθεί σχεδόν «κάτω από τη βάση».
Πρόσφατη είναι η καταγγελία συναδέλφου από τη Δ/νση Μεταφορών Θεσσαλίας, όπου η συνάδελφος, με ιδιαίτερα αυξημένα τυπικά προσόντα (3 πτυχία-1 μεταπτυχιακό- Profficiency σεμινάρια κλπ) πήρε βαθμό με Μ.Ο. 51,3!!!, και μάλιστα με την απίθανη αιτιολόγηση ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος από την 1η μέρα της στην υπηρεσία παρέμενε για ενάμιση χρόνο «στον αέρα» χωρίς τοποθέτηση σε κάποιο τμήμα και χωρίς αρμοδιότητες!! Τι ακριβώς αξιολόγησε μετά από αυτό τόσο χαμηλά η Διοίκηση, παραμένει ερώτημα…
Συνεχώς, λοιπόν, επιβεβαιώνονται οι προβληματισμοί που είχαμε διατυπώσει «…. Για το πόσο αντικειμενικά μπορεί να αξιολογήσει ένας προϊστάμενος, όταν ξέρει ότι η βαθμολόγηση αυτή μπορεί να δώσει στον υπάλληλο προβάδισμα στην επόμενη κρίση προϊσταμένων», καθώς και ότι ακόμα και με την εφαρμογή των παλιότερων νόμων της αξιολόγησης βλέπαμε προϊσταμένους να βαθμολογούν συναδέλφους με χαμηλούς βαθμούς, επειδή είχαν «διαφορετική» άποψη σε διαφορετικά ζητήματα…, όμως η διαφορά σήμερα είναι ότι η αξιολόγηση συνδέεται με την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, επομένως και με τις κρίσεις, καθώς και με την πολιτική των απολύσεων για ένα μικρό, επιτελικό κράτος.»
Καταγγέλλουμε τις διαδικασίες αυτές και δεν νομιμοποιούμε την αξιολόγηση, που έγινε, γιατί είναι προϊόν εκβιασμού, απεργοσπασίας και τιμωρίας.
Ενημερώνουμε και πάλι τους συναδέλφους για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν:
Να δηλώσουν εγγράφως κατά την παραλαβή της αξιολόγησης ότι «Δεν αποδέχομαι τα αναφερόμενα στην αξιολόγηση αυτή, που έγινε χωρίς την συμμετοχή μου και ενώ απείχα σύμφωνα με την προκηρυγμένη νόμιμα, απεργία-αποχή των συνδικαλιστικών μου οργάνων.
Συνεχίζω να έχω την ίδια γνώμη και επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε διαδικασίας ένστασης και ένδικου μέσου για την προστασία των δικαιωμάτων μου».
Να αποστείλουν – εάν θέλουν – αντίγραφο της Έκθεσής τους στο Σύλλογο, προκειμένου να συγκεντρωθεί μια συνολική εικόνα, και μέσα από την καταγραφή και την κατηγοριοποίηση να δοθούν ολοκληρωμένες οδηγίες στις κινήσεις, που πρέπει να ακολουθήσουν.
Να γνωρίζουν ότι «ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης, αν ο μέσος όρος βαθμολογίας της Έκθεσης Αξιολόγησης είναι μικρότερος του εβδομήντα πέντε (75)» και ότι «Οι ενστάσεις ασκούνται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία επτά (7) εργάσιμων ημερών από τη γνωστοποίηση της έκθεσης στον υπάλληλο. Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην οικεία Διεύθυνση Διοικητικού η οποία τις διαβιβάζει στην αρμόδια Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.».
Να γνωρίζουν ότι ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει διοικητική προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια μέσα σε (60) εξήντα ημέρες.
Ο αγώνας συνεχίζεται απέναντι στην λεγόμενη αξιολόγηση που θέλει να συγκαλύψει την υποστελέχωση των υπηρεσιών, την ανταποδοτικότητα, την λειτουργία τους με ιδιωτικοποικονομικά κριτήρια, χωρίς τα αναγκαία μέσα, μακριά από τις ανάγκες του λαού και με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.»
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sypa-katangelli-anaxiokratikes-axiologisis-ypallilon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου