Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

(Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ)! Η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ δεν είναι ανάλγητη, είναι δολοφονική - Εκοψαν το ρεύμα σε πολίτη που ζει χάρη σε μηχανική υποστήριξη

Εδώ δεν μπορεί να μιλάμε απλώς για αδιαφορία, ούτε καν για αναλγησία "αρμοδίων". Στην προκειμένη περίπτωση ο μόνος χαρακτηρισμός που τους αξίζει είναι "εν δυνάμει συνειδητοί δολοφόνοι". Και αναφερόμαστε στους "υπευθύνους" για τις διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές της ΔΕΗ.


Το γεγονός που έφερε χτες το απόγευμα στην δημοσιότητα ιστοσελίδα της Λαμίας, δύσκολα μπορείς να το περιγράψεις με "κόσμιο" τρόπο και "στρογγυλεμένες" εκφράσεις.
Κι αυτό γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση τυπολατρίας ενός γραφειοκράτη που επικαλούμενος εγκυκλίους και υπηρεσιακές διατάξεις προχωράει σε μια πράξη που πιθανόν να έχει οδυνηρά για συμπολίτη μας αποτελέσματα.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια περίπτωση που κάποιος αναλαμβάνει το ρίσκο να στερήσει μια ανθρώπινη ζωή για να κάνει το "υπηρεσιακό καθήκον" του. Και προφανώς συνυπεύθυνοι είναι κι αυτοί που τον "οχυρώνουν" πίσω από "εντολές" και κανονισμούς.

Η συγκεκριμένη είδηση τιτλοφορείτε: "Έκοψαν το ρεύμα σε πνευμονοπαθή / Κατέληξε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση" και από το ρεπορτάζ πληροφορούμαστε ότι "μεταξύ ζωής και θανάτου μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Λαμίας", ένας κάτοικος της πόλης ο οποίος πάσχει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και τα τελευταία δέκα χρόνια, ζει, χάρη στη μηχανική υποστήριξη και την παροχή οξυγόνου, που βέβαια λειτουργεί με ρεύμα.
Ο ίδιος και η σύζυγος του βρισκόμενοι σε πλήρη ένδεια, αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. (Το εισόδημα της οικογένειας είναι 313 ευρώτο μήνα, αναφέρει το δημοσίευμα και το οποίο συμπληρώνει: Με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να καλύψουν φάρμακα, ενοίκιο, ρεύμα, νερό, φαγητό).
Κι ενώ τόσο οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ όσο και οι τεχνικοί που προχώρησαν στην διακοπή του ρεύματος ήταν ενήμεροι ότι ένας συμπολίτης μας ζούσε με μηχανική υποστήριξη και η διακοπή αυτής της λειτουργίας μπορούσε να αποβεί μοιραία γ' αυτόν, δεν δίστασαν να προβούν στην εγκληματική τους ενέργεια.

Λεπτομέρειες γι'αυτό το περιστατικό ακούμε στο παρακάτω βίντεο. Κι αν στην προκειμένη περίπτωση οι "αρμόδιοι" της ΔΕΗ, μετά την κατακραυγή που δημιουργήθηκε όταν ήρθε στην δημοσιότητα αυτό το γεγονός, αναγκάστηκαν να επανασυνδέσουν το ρεύμα σ' αυτόν τον συμπολίτη μας, ας αναλογιστούν τι θα είχε συμβεί αν αυτή η εγκληματική τους τακτική είχε θύματα.


Αντί για οποιοδήποτε δικό μας σχολιασμός παραθέτουμε μια προηγούμενη ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής

Η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ δεν είναι ανάλγητη, είναι δολοφονική

-Τη στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ χαρίζει εκατομμύρια στους απατεώνες της Energa και Power Hellas για να κάνουν τις διακοπές τους στη Μύκονο,

-Τη στιγμή που τα χρέη των κομματικών γραφείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ "ξεχνιούνται" να εισπραχθούν και διαγράφονται,

-Τη στιγμή που ο Μυτιληναίος και οι άλλοι κόρακες της "ανάπτυξης" απολαμβάνουν γιγαντιαίες εκπτώσεις στην τιμή του ρεύματος σαν μια "ευαίσθητη κοινωνική ομάδα"...

-Τη στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ και τα μνημονιακά ΜΜΕ των νταβατζήδων "αγανακτούν" για τους "κατεβασμένους διακόπτες" δυσφημώντας τους αγώνες των εργαζομένων της ΔΕΗ,

Την ίδια στιγμή για οφειλή ρεύματος 237,00 ευρώ, η ΔΕΗ, παρά τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο της υγείας της, κόβει το ρεύμα απροειδοποίητα από την τετραπληγική γυναίκα στα Χανιά και την δολοφονεί εν ψυχρώ.

Κόβει το ρεύμα από κάθε αναξιοπαθούντα πολίτη, από κάθε λαϊκό νοικοκυριό θύμα της μνημονιακής λαίλαπας, της ανεργίας, της φοροληστείας, της ανάλγητης αύξησης των τιμών στα κοινωνικά αγαθά.

Η πολιτική της ΔΕΗ πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., αλλά και με τις επιταγές των δανειστών και του κεφαλαίου, είναι ένα όπλο τσακίσματος και αφανισμού των λαϊκών στρωμάτων. Είναι μια πολιτική που οδηγεί δεκαετίες πίσω, στα χρόνια της υποταγής, της εξαθλίωσης, της απόλυτης φτώχειας.

Και αν η "δημόσια" ΔΕΗ, που ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε με χρήματα του δημοσίου, υιοθετεί τέτοιες βάρβαρες πολιτικές, ας σκεφτούμε ποιά βαρβαρότητα μας περιμένει αν την αναλάβουν οι ιδιώτες, αρπάζοντάς την με ψίχουλα από όλους εμάς. Θα μιλάμε για γενοκτονία και απόλυτο σκοτάδι.

Το λαϊκό κίνημα πρέπει να αντιταχθεί σθεναρά και με αποφασιστικότητα, στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, στην παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα χέρια των αρπαχτικών της "ανάπτυξης" και της "απελευθέρωσης των αγορών". Πρέπει να αντιταχθεί σε κάθε ανάλγητη πολιτική που σπέρνει το θάνατο, που μας βυθίζει στο σκοτάδι και την εξαθλίωση.

Χθες ήταν η άρρωστη γυναίκα στα Χανιά, προχθές η μικρή Σάρα, τις προάλλες οι φοιτητές στη Λάρισα. Αύριο, θα είσαι εσύ, όλοι εμείς. Και γι' αυτά τα εγκλήματα-δολοφονίες δεν θα λογοδοτήσει κανείς. Όπως δεν θα λογοδοτήσουν τα κοράκια της Energa και της Power Hellas, οι διοικήσεις της ΔΕΗ που χαρίζουν τα δικά σου λεφτά σε κάθε απατεώνα, σε κάθε μεγαλοκαρχαρία, σε κάθε πολιτικό κόμμα που ψηφίζει, στηρίζει και εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές.
ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ
ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής 

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/02/blog-post_41.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου