Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

(Όλοι οι ρωσόφιλοι καραγκιόζηδες που προεκλογικά άμεσα ή έμμεσα υμνούσαν τον Τραμπ, τώρα κάνουν κωλοτούμπες μεγαλύτερες από τις μνημονιακές του Τσίπρα! Ε, Ίσκρα); ΚΚ ΗΠΑ: Αντι­στα­θεί­τε στον Τραμπ





Να ενταθεί η μαζική αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζητά ο εθνικός πρόεδρος του ΚΚ ΗΠΑ, Τζον Μπάτσελ, σχολιάζοντας την πρόσφατη ομιλία του Ρεπουμπλικανού Προέδρου για την «Κατάσταση του Έθνους».

Παθολογικός ψεύτης ο Τραμπ
«Χωρίς έκπληξη, ακούσαμε μπόλικη δημαγωγία και πολλά ψέματα, που σίγουρα κρατούν εκείνους που ελέγχουν δεδομένα απασχολημένους. Ο Τραμπ είναι, εξάλλου, ένας παθολογικός ψεύτης», σχολίασε ανάμεσα σε πολλά άλλα ο Μπάτσελ. Κατηγορώντας τους φασίστες συμμάχους του Τραμπ, τους θιασώτες της ιδέας περί «λευκής ανωτερότητας», ο ηγέτης του ΚΚ ΗΠΑ τόνισε ότι μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους «εργάζονται όλοι πυρετωδώς για να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω». «Ο Τραμπ αποπροσανατολίζει, μεταμφιέζεται και χωρίζει το λαό με ψέματα, μίσος και φόβο», πρόσθεσε.
«Ο Τραμπ χρησιμοποιεί ψέματα και έναν ψεύτικο λαϊκισμό για να αποκρύψει τον πραγματικό στόχο των πολιτικών του, τον εμπλουτισμό του 1% του πληθυσμού και του εαυτού του», είπε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας καταστροφή των δημοκρατικών κανόνων και κατάργηση της προστασίας του περιβάλλοντος από τον Τραμπ. Ο Μπάτσελ έκανε επίσης εκτενείς αναφορές στις περικοπές των Ρεπουμπλικάνων, την προώθηση ρατσιστικώνπολιτικών, τις περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και τη μεγάλη αύξηση στις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ κατήγγειλε την προώθηση νέων ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων από την Ουάσινγκτον και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών. Όπως σημείωσε, προτεραιότητες για το ΚΚ ΗΠΑ είναι η αντίδραση κατά της κλιματικής κρίσης, κατά των πυρηνικών όπλων και κατά των στρατιωτικών βάσεων στο εξωτερικό. Άλλοι στόχοι αγώνα που έθεσε είναι η προ;aσπιση της ειρήνης, η διεκδίκηση δωρεάν καθολικής ιατρικής περίθαλψης και παιδείας και η επιδίωξη «προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».
Δημοκρατική ανατροπή
Ο Μπάτσελ αναφερόμενος στις φετινές ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, καλεί σε αγώνα για ανατροπή των πλειοψηφιών των Ρεπουμπλικάνων για «να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να διώξουμε τον Τραμπ το 2020 και να εκλέξουμε μια προοδευτικά προσανατολισμένη κυβέρνηση». Ανάμεσα σε άλλα καλεί σε συμμαχία με τους Δημοκρατικούς και άλλους ανεξάρτητους σχηματισμούς για να μεταφερθούν στην κάλπη οι αγώνες ακτιβιστών και συνδικαλιστικού κινήματος. Παράλληλα με αναφορά στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, έθεσε ως στόχο του ΚΚ ΗΠΑ μια πιο ισχυρή αντίσταση με στόχο μια «δίκαιη, δημοκρατική, βιώσιμη και σοσιαλιστική κοινωνία».
*Πηγή: People’s World / Χαραυγή
http://www.iskra.gr/%CE%BA%CE%BA-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%C2%AD%CF%83%CF%84%CE%B1%C2%AD%CE%B8%CE%B5%CE%AF%C2%AD%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου