Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα «ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ»


Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα «ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ»   
O γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στην πλ. Συντάγματος, εναντίον των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της εμπλοκής της Ελλάδας, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε επαγρύπνηση, ετοιμότητα και ένταση της πάλης «που θα απαιτεί καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ», κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα, επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών από τις αποστολές εκτός συνόρων και ισχυροποίηση της πάλης για αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
«Κανείς να μην πιαστεί στα δίχτυα του εθνικισμού που δηλητηριάζει τους λαούς, για να κρύψει ότι οι εργάτες σε όλες τις χώρες έχουν τον ίδιο αντίπαλο, τους εκμεταλλευτές τους, τους αστούς και το σάπιο σύστημά τους» τόνισε.
Αναφέρθηκε στα επικίνδυνα σχέδια που απεργάζονται ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και τους οξύτατους ανταγωνισμούς στην περιοχή για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και των αγορών, μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ μίλησε και για τον «ηγεμονικό ρόλο» που διεκδικεί η Τουρκία. Ως προς τις εξελίξεις στη Συρία, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «εκεί δοκιμάζονται και οι γεωπολιτικές και οικονομικές συμμαχίες ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, που μπορεί να επιταχύνουν γενικότερες εξελίξεις» και σε αυτό το πλαίσιο ενέταξε και την απόφαση των ΗΠΑ για μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ «επιδιώκοντας να βάλουν ταφόπλακα στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης για βιώσιμο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».
Είπε ότι το επικίνδυνο σκηνικό στην περιοχή μετά τα Βαλκάνια και την Συρία, συμπληρώνουν οι νέες διεργασίες στο Κυπριακό «οι οποίες οδηγούν στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης του νησιού», η κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας και η αμφισβήτηση εκ μέρους της των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Χαρακτήρισε το «όχι τυχαίο χτύπημα σε ελληνικό σκάφος στα Ίμια ως προμήνυμα κλιμάκωσης της κατάστασης παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνώντων», με άμεσο κίνδυνο την όξυνση της κρίσης στο Αιγαίο.
Τόνισε, επικαλούμενος και ιστορικά παραδείγματα, ότι το ΝΑΤΟ δεν προστάτεψε μέχρι σήμερα τα κυριαρχικά δικαιώματα καμιάς χώρας, ούτε πρόκειται να μας προστατέψει στη συνέχεια.
Είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο «σημαιοφόρου» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς «ο Τσίπρας πήρε τη σημαία των ΗΠΑ γιατί αρίστευσε στο μάθημα “ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού”» και ως εκ τούτου συμμετέχει σε όλους τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς. Έθεσε το ερώτημα προς την κυβέρνηση αν «ισχύει ή δεν ισχύει ότι από 1η Μάρτη, ξεκινά η διαδικασία μετεγκατάστασης μη επανδρωμένων αμερικάνικων αεροσκαφών τύπου drone στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα».
«Κρατώντας τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, η κυβέρνηση θέλει να λύσει και το ζήτημα με την ΠΓΔΜ - όχι τυχαία με ορίζοντα τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλη - και την ένταξη της γειτονικής χώρας στον ιμπεριαλιστικό αυτό οργανισμό», είπε ο Δ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι εγγύηση είναι η μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο φαντάρος Αιμίλιος Κακλαμάνος ενώ ακολούθησε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.


http://tvxs.gr/news/ellada/sygkentrosi-toy-kke-sto-syntagma-enantia-sta-imperialistika-sxedia-nato-ee-ipa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου