Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η Novartis δεν βοήθησε επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ. Κόλαφος οι τελευταίες δημοσκοπήσεις




Ήταν σαφές από την αρχή που ξέσπασε ο σάλος με το σκάνδαλο της Novartis, ότι πέραν των πολιτών που ελπίζουν ακόμα να χυθεί άπλετο φως και να τιμωρηθούν οι ένοχοι (πράγμα που δεν θα συμβεί με τα πολιτικά πρόσωπα λόγω παραγραφής, αν αποδειχθούν ευθύνες για αυτά) η κυβέρνηση, και ο Τσίπρας προσωπικά επένδυε στην επικοινωνιακή-δημοσκοπική φθορά από την μία της Νέας Δημοκρατίας και στην αντίστοιχη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαζόταν ο καθαρτής του πολιτικού συστήματος.

Οι τελευταίες δύο δημοσκοπήσεις( ΕΔΩ και ΕΔΩ), της Metron Analysis στην φυλλάδα του Μαρινάκη αλλά και της Alco στο φιλοκυβερνητικό "Έθνος" όπως πρέπει να σκόρπισαν την απαγοήτευση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την μία οι απώλειες της Νέας Δημοκρατίας, γύρω στην μία μονάδα και στις δύο δημοσκοπήσεις έδειξαν αυτό που όλοι ξέρουμε. Ότι η ΝΔ έχει μία εκλογική βάση, μπετόν γύρω στο 25% που έχει αποδεχθεί την σαπίλα της παρέας του Κούλη αλλά και όλων των προκατόχων του. Είναι αυτό το κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που ότι και αν συμβεί, ακόμα και αν χάσουν από μία δεξιά κυβέρνηση μισθούς, σπίτια, κτλ παραμένουν "Δεξιοί" και δεν αλλάζουν στρατόπεδο, τουλάχιστον προς τα αριστερά (η μετακίνηση ενός μέρους της συντηρητικής βάσης στους φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι πιο εύκολη πάντα). Όσο τουλάχιστον από τα αριστερά της δεν μπορεί να σταθεί μία πραγματική εναλλακτική πρόταση για το "μικρομεσαίο" κομμάτι αυτής της μερίδας της ελληνικής κοινωνίας η κατάσταση θα παραμένει έτσι.

Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις έφεραν ακόμα πιο μαύρα μαντάτα για το κυβερνητικό στρατόπεδο. 16% πρόθεση ψήφου είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις δημοσκοπήσεις, 16% έχει και τώρα, και πάλι θυμίζουμε ότι η μία εφημερίδα που την έβγαλε είναι φιλοκυβερνητική. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ΔΕΝ κέρδισαν τίποτα.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι από την αρχή του ξεσπάσματος του σκανδάλου τη; Novartis έγινε γνωστό ότι κανείς πολιτικός, λόγω παραγραφής, δεν κινδυνεύει να τιμωρηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κίνησε καμία διαδικασία, ούτε καν συζήτηση για την κατάργηση του απαράδεκτου νόμου Βενιζέλου "περί ευθύνης υπουργών" που αφήνει ατιμώρητους πολιτικά πρόσωπα ακόμα και αν αποδειχθεί ότι έχουν κατακλέψει. Ο κόσμος κατάλαβε ότι ο Τσίπρας ήθελε ΜΟΝΟ να πλήξει την Νέα Δημοκρατία και σε καιρούς φτώχειας και ανέχειας όταν ακούς για σκάνδαλα δις ευρώ η επικοινωνιακή φθορά κάποιου κόμματος δεν λέει και πολλά πράγματα από μόνη της. Άλλωστε Τσίπρας και Τζανακόπουλος μιλάνε για απλά "πολιτικές ευθύνες" χαμηλώνοντας τον πήχη της όποιας προσδοκίας.

Ο δεύτερος και πιο βασικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκόμισε κάποιο κέρδος από την υπόθεση Novartis είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα προκαλεί την μεγαλύτερη ζημιά σε εργαζόμενους, άνεργους, ελ. επαγγελματίες εφαρμόζοντας τα μνημόνια κατά γράμμα. Πως είναι δυνατόν να πίστεψε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έκανε κάποιο δημοσκοπικό ντεμαράζ την ίδια ώρα που έφερνε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και χρέη 500 στην εφορία, όταν οι κατασχέσεις λογαριασμών εφαρμόζονται σε πλέον από ένα εκατομμυ΄ριο πολίτες, όταν οι μισθοί είναι στα τάρτατα χωρίς προοπτική αύξησης με το κόστος ζωής να είναι κολλημένο στο 2009. Και ενώ αυτό επιλέγεται ως "καθεστώς" μέχρι το 2060 με τις υπογραφές Τσίπρα, οι κυβερνητικοί να κοροϊδεύουν στα μούτρα αυτόν τον λαό μιλώντας για "τέλος των μνημονίων".

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρεθεί στην αντιπολίτευση θα έχει πολύ χειρότερη τύχη από αυτή του ΠΑΣΟΚ που ψευτο-επιβιώνει γιατί δεν πρόλαβε σε 3-4 χρόνια να δημιουργήσει τις πελατειακές σχέσεις που δημιούργησε επί 20ετίας το ΠΑΣΟΚ στην χώρα. Πολιτικά δεν έχει γειωθεί με κάποια παραγωγική μερίδα της κοινωνίας και το μόνο που κρατά τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα ενωμένο είναι η ΕΞΟΥΣΙΑ. Όταν χαθεί αυτή, θα χαθεί και το 20-25% που φαντάζει ότι θα πάρει στις επόμενες εκλογές, και ίσως απλά η Κεντροαριστερά απαρτιστεί από 2-3 κόμματα του 8-10%!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/02/novartis_71.html#ixzz58F3eY2pf


1 σχόλιο:

  1. Alex ΑΛΛΑΞΕ τα χάπια!
    Ακου με! Της Bayer Είναι Καλήτερα! Μάλιστα Έχουν και Ποδοσφαιρική Ομάδα!

    Ξέχασε την NOVARTIS! Αντιθέτως Βάλτην για όνομα στην Τουμπουρλουκία!

    NOVARTIS = NOVA Republik Titus In Slavien!!!

    Τί λές Alex;;; Γουστάρεις;;;; Πέστω και στον Παλιό Σύμβουλο του Jefry (Γιωργάκη) τον Νάρκισο Της ... Πλατείας Κοτζιά!!!

    Ο Φλωράκης Είχε ΔΙΚΑΙΟ για Κοτζιά και Μίμη!!!

    Αλλά ο Φλωράκης ΔΕΝ Έκανε Τίποτα για να Αναπτυχθούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

    .....αλλά η Βάρκιζα Παρέλησε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΛΩΡΑΚΗ.... ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ/ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ/ΜΕΛΛΟΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή