Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

(Στους ανάλγητους ξεφτιλισμένους νεο-νεοφιλελέδες Τσιπραίους τους την λέει μέχρι και ο Κούλης)! Κόντρα Μητσοτάκη- υπουργείου Εργασίας για τον ΕΦΚΑ στους άστεγους πωλητές της Σχεδίας




Για το θέμα που ανέκυψε με τον ΕΦΚΑ στους άστεγους πωλητές του περιοδικού δρόμου Σχεδία τουίταρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εργασίας. "Με την επιβολή εισφοράς ΕΦΚΑ σε κάθε απόδειξη δαπάνης που κόβουν οι πωλητές της σχεδίας, υποχρεώνονται να πωλούν πιο ακριβά το περιοδικό & να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να βγάλουν ένα μεροκάματο.
Αδιανόητο που κανείς στην κυβέρνηση δεν βρήκε μια λύση", σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ. Το υπουργείο Εργασίας απάντησε ότι "ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτύρεται, διότι οι άστεγοι αποκτούν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και δικαίωμα στη σύνταξη, με εισφορά η οποία καλύπτεται από την τιμή πώλησης του περιοδικού και δεν επιβαρύνει τους διανομείς του περιοδικού «Σχεδία». Εκείνοι που φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και πολλαπλασίασαν τους αστέγους, εκείνοι που υπόσχονται να μετατρέψουν σε προαιρετική τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, έβαλαν τον κ. Μητσοτάκη να εκδηλώσει τη "συμπόνια" του. Το υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για τους διανομείς του περιοδικού "Σχεδία" αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι σαμποτάρει την ένταξη των αστέγων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης".

http://news247.gr/eidiseis/politiki/titivismata/#5092105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου