Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Συνεργασία μπάτσων - φασιστοειδών για την εκκένωση καταλυμένων κοινωνικών χώρων;

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από τότε που τα καθεστωτικά ΜΜΕ μετέφεραν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει «εκφρασμένη πολιτική βούληση» και κυβερνητική εντολή ώστε η αστυνομία να προχωρήσει σε «εκκενώσεις καταλήψεων κτιρίων».
Και το ερώτημα που μπαίνει είναι αν τώρα τέθηκε σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο και μάλιστα σε συνεργασία μπάτσων και ναζιστικών συμμοριών.

Και το γράφουμε αυτό γιατί τα ερωτήματα που δημιουργούνται μετά από τις αναρτήσεις που υπάρχουν σήμερα στο indymedia είναι σοβαρότατα.
Από κει πληροφορούμαστε ότι στις 2,30 περίπου την νύχτα σήμερα «φασίστες επιτέθηκαν στην κατάληψη Παναιτωλίου 21». Σύμφωνα πάντα μ’ αυτή την είδηση, τα φασιστοειδή «επιχείρησαν να ανοίξουν το παράθυρο και να βάλουν φωτιά. Εντέλει έβαλαν βενζίνη και φωτιά στην είσοδο του κτιρίου χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Πέρασαν ξανά πάνω σε δίκυκλο και πέταξαν ένα τούβλο στην περιφρούρηση, η οποία τους κυνήγησε. Είμαστε σε επιφυλακή, δεν υπάρχει κανένας/καμιά τραυματίας».

Λίγο μετά απ’ αυτή την επίθεση των φασιστών όπως αναφέρει άλλος χρήστης της αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας «ενώ περιφρουρούσαμε την κατάληψη Παναιτωλίου 21 από μέσα και στο δρόμο, δύο μπατσικά σταμάτησαν μπροστά στο κτίριο και ένας από τους μπάτσους απείλησε τα άτομα της κατάληψης με όπλο. Πολύ σύντομα έφυγαν».

Προφανώς και δεν μπορεί να θεωρήσουμε τυχαία αυτά τα δυο γεγονότα. Αλλωστε την αγαστή συνεργασία κατασταλτικών μηχανισμών με παρακρατικά ακροδεξιά στοιχεία την έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/02/blog-post_65.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου