Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του Ντίνου Γιαγτζόγλου. Τεράστιες ευθύνες Κοντονή



Προκειμένου να σταματήσει η εξέγερση των κρατουμένων του Κορυδαλλού, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχτηκε το Σάββατο το αίτημα να μεταφερθεί και πάλι στον Κορυδαλλό ο απεργός πείνας αναρχικός κρατούμενος Ντίνος Γιαγτζόγλου. Η μεταφορά του μετά από άγρια βασανιστήρια στη Λάρισα, όπου πριν λίγες μέρες 26χρονος κρατούμενος πέθανε από απόστημα δοντιού γιατί το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνείται να διαθέσει γιατρό, ήταν και η αιτία της εξέγερσης.

Έχουν περάσει τρεις μέρες και ο Γιαγτζόγλου παραμένει στη Λάρισα, χωρίς την παραμικρή ιατρική φροντίδα.
Είναι φανερό πως η ζωή του κρατούμενου, ο οποίος πραγματοποιεί και απεργία δίψας, τίθεται άμεσα σε κίνδυνο. Και η ευθύνη βαραίνει άμεσα τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή. Ο οποίος ήδη ευθύνεται και για τον βασανισμό του Γιαγτζόγλου κατά τη μεταγωγή του από Κορυδαλλό σε Λάρισα και για την εξαπάτηση των εξεγερμένων του Κορυδαλλού.

http://www.iskra.gr/%CF%83%CE%B5-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF-%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%84/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου