Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Tη σελίδα του JoDi Graphics κατέβασε το Ερντογανόφιλο Facebook




Μόλις δύο μέρες αφού έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την αφαίρεση ενός γραφήματος του JoDi Graphics από το Twitter, σήμερα ο γνωστός γραφίστας ανακοίνωσε στο site του ότι το Facebook αποφάσισε να του κλείσει τη σελίδα, μάλιστα χωρίς να του αναφερθεί και ο συγκεκριμένος λόγος. Ωστόσο το πιο πιθανό είναι η συγκεκριμένη διαγραφή να έχει να κάνει με το επιτελείο του Ερντογάν, αφού ήδη ο γραφίστας είχε λάβει σχετικό μήνυμα από το νομικό τμήμα του Twitter, μαζί με μια 10σέλιδη απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, που ζητούσε την αφαίρεση γραφήματος που αφορά τον Ερντογάν.
Όπως αναφέρει στο site του ο γραφίστας, καμία εξήγηση για τους λόγους που διεγράφη η σελίδα δεν δόθηκε από την ομάδα του Facebook:
«χωρίς δεύτερη εξήγηση, ήρθε ο πλήρης αποκλεισμός πρόσβασης και οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία ή επεξεργασία της σελίδας. Σε αντίθεση με την αναλυτική δικαστική απόφαση, στην περίπτωση του Twitter και του Ερντογάν, αυτή τη φορά το Facebook δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει ούτε για ποιο λόγο συγκεκριμένα έγινε η πλήρης διαγραφή και το κλείσιμο της σελίδας Jo Di ούτε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία.»

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2018/02/t-jodi-graphics-facebook.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου