Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Η "φωτοβολίδα" του σκανδάλου Novartis Gate και η σχετική τοποθέτηση του Ν. Μπογιόπουλου (Ηχητικό)

Τα όσα έχουν προκύψει με το σκάνδαλο της Novartis τα ακούμε στο ηχητικό που παραθέτουμε με τον Νίκο Μπογιόπουλο ενώ η ανάρτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας» και η οποία τιτλοφορείτε «Εμπλοκή Σαμαρά - Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis - Όλα τα ονόματα των εμπλεκόμενων υπουργών» είναι αρκετά κατατοπιστική. Αντιγράφουμε ένα μικρό απόσπασμα απ’ αυτή:

"Οι εισαγγελείς που «έτρεξαν» την έρευνα για το Novartis Gate εντόπισαν πιθανή διάπραξη των αδικημάτων της δωροδοκίας και της απιστίας από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ακόμη έναν πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο καθώς και από οκτώ πρώην υπουργούς Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης της περιόδου 2006 με αρχές του 2015.


Πρόκειται για τους Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη". 


Δυο δικές μας παρατηρήσεις. Η πρώτη είναι ότι εκτιμούμε με σχετική βεβαιότητα και η αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου θα αποδειχτεί «φωτοβολίδα» με την έννοια ότι τελικά θα βγουν «πεντακαθαρίδηδες» οι φερόμενοι εμπλεκόμενοι. Το διαπιστώνει κανείς αυτό και με μια ματιά στα σχετικά ρεπορτάζ τα οποία αναφέρουν ότι «Η έρευνα συνεχίζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για το σύνολο της υπόθεσης στην προσπάθεια των εισαγγελικών αρχών να διερευνήσουν και να "δέσουν" κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς τα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας έχουν ήδη παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών».
Εχουμε πια την σχετική πείρα για να γνωρίζουμε την κατάληξη αυτών των «ερευνών».

Η δεύτερη και πιο ουσιαστική παρατήρησή μας είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε μια αποκάλυψη «δικών» μας ελεγκτικών μηχανισμών για να περάσει η μαζική ψευδαίσθηση ότι το πολιτικό σύστημα έχει τρόπους αυτοκάθαρσης όπως παρακολουθούμε σε άλλες καταστάσεις. Στην υπόθεση της Novartis έχουμε σύγκρουση πολυεθνικών που δημιούργησε αυτό το αποτέλεσμα.

 Πιο συγκεκριμένα. Ο τομέας της υγείας είναι μια τεράστια αγορά για τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. Η Γερμανικών συμφερόντων, με έδρα την Ελβετία Novartis για δεκαετίες δέσποζε στην ελληνική αγορά αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Και αυτό το κατόρθωνε χρησιμοποιώντας παρόμοιες μεθόδους με την περίπτωση Χριστοφοράκου της Ζήμενς. Με «χρηματισμούς εκατοντάδων γιατρών αλλά και πολλών άλλων προσώπων που σχετίζονται με "χώρους επιρροής" προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εταιρία», όπως αναφέρει η είδηση που μετέδωσε το ΑΠΕ.
Το δραματικό εκτός των άλλων είναι ότι τα πανάκριβα φάρμακα αυτής της εταιρείες –ειδικά για τους διαβητικούς- είχαν και παρενέργειες, λειτουργώντας αρνητικά στην υγεία των ασθενών που χορηγήθηκαν, αλλά μπροστά στο κέρδος των πολυεθνικών σιγά μην έχει σημασία η υγεία των πολιτών.

Το σκάνδαλο αυτό, λοιπόν, έρχεται στην επιφάνεια γιατί οι Αμερικανοί αντιλαμβανόμενοι ότι ο Γερμανικός κολοσσός τους κλέβει μερίδιο της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, έπεισαν –τους 













;- δυο στελέχη της Novartis να καταθέσουν στις αμερικανικές αρχές στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών, την μεθόδευση δηλαδή που υπήρχε για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες αυτής της εταιρίας.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/02/novartis-gate.html

2 σχόλια:

  1. Και το όνομα της Επαρχίας του Τίτο είναι: NovaRtis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ USA-MERDE!!!

    Είναι η "Μοντέρνα" "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΗΣ New Age του ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιζοφασισμού!
    Αυτή Έχει ΜΟΡΦΗ ΕλιτοΕσωτερίστικη που Είναι και η ΕΣΩΤΕΡΙΚΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ!!! Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΞΩΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ! Έτσι Δικαιολογούσαν την ... "ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ" ΤΟΥΣ και την "ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ" ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ!!!

    ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΡΕΜΠΛΙΝΚΑ ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ έχουν ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ πιό "Ειρηνικές" και πιό "Αποδοτικές"!!! Οι "ΚΑΠΟ" μέσα Στον Λαό ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΜΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ"!!!

    Στην Χώρα Μας Αυτό Στα Πλαίσια Του ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιζοφασισμού το βλέπουμε ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΡΦΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ:

    1. Στο ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: Κατηγορούν Ενα Λαό με τα χειρότερα Προσβλητικά Επίθετα μέχρι και το ότι "οφείλεται" στο ... DNA ΤΟΥ και Του Φορτώνουν ΈΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΧΡΕΟΣ!!! ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ!!!

    2. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ: Παράλληλα θέλουν να την Εξαφανίσουν την Ιστορία Του που Εδω ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! Στην "Αυριανή" Κοινωνία της ΥΦΗΛΙΟΥ του ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιζοφασισμού Του ΣΚΟΤΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ... ΦΑΡΟΣ!!! Το Όνομα/Ορος "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" για Την "Δημιουργία" Εικονικού Κράτους/Εθνους/Ιστορίας ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (και Εδαφικής) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ .... με Φυσικομαθηματική Ακρίβεια!!!!


    1. [Σημ. Πέστε του Αξούριστου ότι ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ τον Ελληνικό Λαό τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα ώς: Φασίστες Εθνικιστές Μισαλόδοξους ως ως ως!!! Αλλάζετε ΌΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΑΙ "Ανώνυμες Αριστεράς Εταιρείες Α.Ε" ώς ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ Goebels Έννοιες της Ομιλίας Του Μίκη!!! Την Ειρωνεία Και Τον Αυτοσαρκασμό Του ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΚΗ ΜΟΝΟ ΟΙ Αποικιοκρατούμενοι Λακεδοραγιάδες/Εθνομηδενιστές ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!!!]

    2. [Σημ. Το ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και Των Αθηνών ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΤΙ: ΌΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ κ. 114 ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! ΚΑΙ ΕΙΡΘΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΙΚΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ! Και τότε ΕΙΔΑΜΕ ΌΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ (επίσημα) Αριστεροί και Κουμμουνιστές ΦΟΒΗΘΕΙΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜαρξιστοΛενινιστικά Τσιτάτα! Είδαμε ΌΤΙ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Α.Ε" ή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΗΝΗΣ (ΕΠΕ) κοινώς ΜΚΟ της New Age=Μοντέρνος Ναζιζοφασισμός! Και όταν ο ΆΡΗΣ άκουγε "Μακεδονικό Κράτος" ανέβαινε και τους ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ "ΜΑΧΑΙΡΙ"! Και όταν έκανε Επιθεώρηση Τμημάτων Του Ενδοξου ΕΛΑΣ οι Νέοι Ελασίτες Του Τραγουδούσαν "Μακεδονία Ξακουστή" και ΚΑΜΑΡΩΝΕ Ο ΑΡΗΣ! Και ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΆΡΗ ΕΙΤΑΝ ΠΑΠΑΔΕΣ/ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ της Ορθοδοξίας! Εντέλη ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ" ΤΩΝ "ΑΕ" ή "ΕΠΕ"! ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ;;; Ο ΜΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΏΣ ΕΛΛΗΝ ΏΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ!! ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ;;; Τί κάνατε;; Ο ΆΡΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΟΛΑΚΕΔΙΣΜΟ ΣΑΣ! ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ... ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!! ΕΜΕΙΣ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ!!! ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ... σύμπτωση Φλεβάρης του 45 είτανε Φλεβάρης του 2018 ΕΙΝΑΙ!!!]



    ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΌΧΙ ΌΤΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥΛΗΘΕΙΚΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΣΥΓΧΏΡΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΟΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΈΤΣΙ ΑΠΛΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΌΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
    Η ΓΗΣ ΤΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή