Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Το Συμβούλιο των φυλακών ενέκρινε ομόφωνα την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Το Συμβούλιο των φυλακών ενέκρινε ομόφωνα την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Ομόφωνη, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών για τη χορήγηση της δεύτερης άδειας εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα.


Το Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τον εισαγγελέα των φυλακών, τον διευθυντή του καταστήματος και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό, δέχθηκε σχετική πρόταση και από τον δεύτερο αρμόδιο εισαγγελέα Αλέξανδρο Σπηλιώτη. Ο κ. Σπηλιώτης, που προήδρευσε του Συμβουλίου, συναίνεσε στη χορήγηση άδειας, όπως και πριν από δύο μήνες ο έτερος εισαγγελέας των φυλακών, Δημήτρης Σαββαΐδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο βαρυποινίτης θα βγει αύριο το πρωί στις 09.00 και θα πρέπει να επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα την ίδια ώρα το πρωί της Κυριακής. Το Συμβούλιο όρισε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στο σπίτι στον Βαρνάβα, της παραμονής εντός των ορίων του Δήμου Βαρνάβα και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα, όσον αφορά τους βαρυποινίτες, δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν συμπληρώσει οκτώ χρόνια κράτηση χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα και δεν εκκρεμούν σε βάρος τους άλλες υποθέσεις. Για τη χορήγηση της άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα της πράξης για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.zougla.gr/greece/article/to-simvoulio-ton-filakon-enekrine-omofona-tin-adia-ston-d-koufontina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου