Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Νέες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές. Ανησυχίες για νέας μορφής έρπουσας καπιταλιστικής κρίσης

αναταράξεις

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καταγράφοντας πτώση πάνω από 2%. Στο 2,87% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες 1,5% για το αργό. Στο «κόκκινο» και οι ευρωπαϊκές μετοχές. Ανησυχίες για μια νέας μορφής έρπουσας καπιταλιστική κρίσης.

Τριψήφια πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, σε μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και του πληθωρισμού.
Ο Dow Jones διολισθαίνει 2,3% στις 24.304 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,24% χαμηλότερα στις 6.893 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 2,08% στις 2.625 μονάδες.
O δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος μετράει την μεταβλητότητα στον S&P 500, ενισχύεται 5% στις 30 μονάδες.
«Αν και οι χθεσινές κινήσεις ήταν κάπως πιο ήπιες, φαίνεται πως ακόμα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο πως έχει υποχωρήσει η πρόσφατη άνοδος στη μεταβλητότητα», ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες αναλυτής της CMC Markets.
Βαριές απώλειες σημείωσαν την Πέμπτη και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε κάτω 2,6% στις 12.260 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχώρησε 1,98% στις 5.151 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε 1,49% χαμηλότερα στις 7.170 μονάδες.
Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν στις 221.000 από 230.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στις 232.000.
Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, υποχώρησαν στις 224.500 από 234.500.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται τέσσερις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,863%. Ο τίτλος δέχεται πιέσεις μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτης της Βρετανίας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξήσει νωρίτερα τα επιτόκια.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,228 δολαρίου/ευρώ.
Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,5% στα 60,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,14% στα 1.316 δολάρια ανά ουγγιά.
Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter πραγματοποιεί άλμα 27%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και την ανακοίνωση κερδών.
http://www.iskra.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD/

1 σχόλιο:

 1. Η Υπόθεση NOVARTIS Από μια "Αλλη" Ματιά! (Συμπεμπυκνωμένα)

  Αυτή η Υπηρεσία ΔΙΩΞΕΙΣ των ΗΠΑ έχουν ΏΣ βασικό Σκοπό Το "ΟικονομικοΠολιτικό"!

  Ότι οι "Δωροδοκίες" στην ιδιαίτερα σημερινή εποχή είναι "Μοχλός" Οικονομικού Ανταγωνισμού στην Καπιταλιστική Ζούγκλα! Επίσης υπάρχουν και "Μορφές" "Δωροδοκιών" και σε κομματικό/πολιτικό επίπεδο!

  Αυτές ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΕΣ "ΔΩΡΟΔΟΚΙΩΝ" εισήχθησαν κατά κόρων μετά τον Β'Παγκοσμίου Πολέμου από την ... ΗΠΑ! Τόσο ΤΩΝ "Οικονομικών" όσο και ΤΩΝ "Κομμάτων/Πολιτικών"! Ιδιαίτερα οι "Δωροδοκίες Κομμάτων/Πολιτικών" μεταφραζώντουσαν ΑΠΛΑ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ (όπως Ελλάδα/Χιλή και σε "Τριτοκοσμικές" Χώρες!)!

  Σήμερα εκ των πραγμάτων Των Συγκοινωνούντων Δοχείων Του ΚαπιταλιστικοΙμπεριαλιστικού Κεφαλαίου (=Χρηματηστήρια) τα Υπερεθνικά Μονοπώλια "πέζουν" ο ένας στην έδρα του άλλου (κατά Τόπους Χρηματηστήρια)! Πάνω Σαυτά τα "Παιχνίδια" Σήμερα ο "Κεντρικός Διαιτητής" Είναι Το Dollar! "Περίεργο" ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΓΓΕΝΗΣ και ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΥΛΕΣ στα Διεθνοί Χρηματηστήρια υπολογίζωνται σε Dollars (Πετρέλαιο/Χρυσός/Μέταλλα)!
  "Πρόσφατα" π.χ. ο Οικονομικός Πόλεμος των ΗΠΑ ενάντια σε Γερμανικές Αυτοκινηβιομηχανίες με Τρομερά Προστίματα τόσο για "Δωροδοκίες" Χρημάτων όσο και για ... "Αλλοίωση" Λογισμικού για τους ρύπους καυσαερίων!

  Και το Αξιοσημείωτο Εδώ Είναι ότι Το ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ για να ΜΗΝ Χάσουν όχι μόνο την Αμερικάνικη Αγορά αλλά και Την ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!

  Τώρα Στα Δικά μας! Η Χώρα μας δεν παράγει Ούτε Κοπανιστό Αερά! Άρα ΔΕΝ είναι Παγκόσμιος Ανταγωνιστής του Dollar! Αλλά η Χώρα Μας Έχει ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΚΛΑΣΙΚΗ/ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ (Άλλωστε οι Ρωμαίοι δια μέσου της Ελλάδος Ελέγχαν όλη την Μεσόγειο Αφρική Ασία Μέση Ανατολή!)! Και Επειδή στα Πλαίσια Τόσο ΤΩΝ Δρόμων Των Οικονομικών Πολέμων (ως Προπαίδεια Γενικού Πολέμου) όσο και της Σταθερότητας ΤΩΝ Αυτών Δρόμων θέλουν ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ (ΗΠΑ)! Η "Πατριωτική" ΔΕΞΙΑ* στην Χώρα μας ΌΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΛΥΦΕ σαν Σκυλάκι τα Χέρια Των Εργοδοτών Της (Αποικιοκρατών Αγγλοαμερικάνων/β.λ. Κύπρος) ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΤΗΣ Ψέγματα/Ιχνοστοιχεία Εθνισμού/Πατριωτισμού βασισμένα ΌΜΩΣ ΣΤΟΝ ... ΑΝΤΙΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ! Σήμερα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ και άρα Είναι Επικίνδυνα τα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΨΕΓΜΑΤΑ/ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ!!!

  Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζει ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ (Μόνο που δεν το ξέρει ο κύρ. Χαμμένος!!!)! Κάτω από την Νεοεποχήτικη Γκαιμπελική Συνθηματολογία "Πρώτη Φορά Αριστερά" (που ΔΕΝ Έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ένεκα και του Εθνομηδενισμού Τους) Συνεχίζουν το Λογισμικό του Γιωργάκη Π.! Μνημόνια for ever min. 2121 year!
  Και Επειδή Δεν Υπάρχει κανένας κίνδυνος Σαυτήν την Επιβολή Των ΗΠΑ στην Χώρα μας (β.λ. όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ούτε και από Την "Επαναστατική Γυμναστική" Του ΚΚΕ θέλουν να ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ τα Σκυλάκια Τους της "Πατριωτικής ΔΕΞΙΑΣ*"!!! ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ!!! (Οι Μόνοι που τα ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΕΙΤΑΝΕ ΟΙ ΗΠΑ/ΣΥΡΙΖΑ/ΜΚΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΜΑΤΟΥΣ και ΏΣ Επιβεβαίωση - ΔΙΚΗ ΜΑΣ - ΤΟ ... ΚΚΕ της Βάρκιζας!!!)!


  Φίλοι της "Πατριωτική ΔΕΞΙΑΣ" σαν τα Κουταβάκια Σας Ρίξαν Τα μέχρι χθες Αφεντικά Σας στην Λούμπα/CIA/NOVARTIS και Σας Διαπομπεύουν για να Σας Διαλύσουν Στα Μάτια Του Ελληνικού Λαού (δεν μπορεί να κάνατε μώκο από το 1945 μέχρι Σήμερα για το Όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και να ... Αλλάζετε ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!!)!

  Ο Κύβος ερρίφθη από Τα Αφεντικά Σας (ΗΠΑ) για τον Τσίπρα και τον Νεοεποχήτικο Εθνομηδενισμό Της Χώρας Μας! Άλλωστε και Εσείς ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!  *Ο ΕλιτοΝαζιζοφασισμός Δεν Έχει Σχέση ΜΕ το Ελληνικό Πνεύμα Είναι Εχθρός Του Ελληνικού Εθνους και Κράτους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή