Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Ξεπουλιέται το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπό τα χειροκροτήματα κάποιων ψευτο-”Μακεδονομάχων”!

λιμάνι

Ξεπουλήθηκε την Παρασκευή (2/2) το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς να ανοίξει μύτη.
Το ίδιο άρπαξαν και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με ελάχιστες αντιδράσεις.
Και τα δυο τα βούτηξαν γερμανικά, κυρίως, συμφέροντα!

Τα ίδια που, κατά κύριο λόγο, έχουν επιβάλλει οικονομική και νομισματική κατοχή στη χώρα.
Οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων, οι περισσότεροι τουλάχιστον, δεν λένε τίποτα γι’ αυτό το ξεπούλημα της Μακεδονίας, που έχει και σωρεία άλλων πτυχών και προεκτάσεων.
Εκτός και αν κάποιοι δεν θεωρούν ότι η Μακεδονία ξεπουλιέται, όταν προχωράνε τέτοιες και πολλές άλλες παρόμοιες εκποιήσεις, λες και τα ιστορικά λιμάνια μας, τα αεροδρόμια μας, οι στρατηγικές μας επιχειρήσεις και ο εθνικός μας πλούτους δεν αφορούν την εθνική μας κυριαρχία , την εθνική μας ασφάλεια και τον έλεγχο της οικονομίας μας!
Αν χαθούν, όμως, όλα τούτα και περάσουν ανεπίστρεπτα σε ξένα χέρια, τι απομένει από την Ελλάδα και την Μακεδονία;
Προφανώς ένα άδειο κέλυφος και ένα πουκάμισο αδειανό σε μια χώρα αποικία και ξενοκατευθυνόμενη.
Φαίνεται, όμως, ότι όλα τούτα δεν ενοχλούν τους περισσότερους όψιμους, δήθεν, ”Μακεδονομάχους” διοργανωτές των συλλαλητηρίων, οι οποίοι ούτε καν τα θέτουν στην αντζέντα τους.
Γι’ αυτούς, το μέτωπο αποκλειστικά, σχεδόν, είναι μόνο για το όνομα της FYROM.
Και αυτό το μέτωπο δεν είναι τίποτα άλλο από πρόσχημα και το όχημα ”εύκολης” αντιπαράθεσης για να έρθουν στο προσκήνιο.
Άλλωστε, την κατοχή της χώρας μας, με τα μνημόνια και τις επιτροπείες, τα αποδέχονται!
Αποδέχονται την υποταγή σε Γερμανία και σε ΗΠΑ!
Αποδέχονται το ξεπούλημα της χώρας, τη λιτότητα, την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση του λαού!
Κάνουν τα στραβά μάτια στην επιθετικότητα της Τουρκίας, που αποτελεί την κύρια εθνική απειλή αλλά και στον Αλβανικό εθνικισμό, επειδή κάνει ”τζιζ” η αντιπαράθεση μαζί τους και ακολουθούν, γλοιώδη συχνά, υποχωρητική στάση, απέναντι τους!
Αυτό που τους απομένει, λοιπόν, ως άλλοθι ”πατριωτισμού” είναι να βρίσκουν διέξοδο στο ”εύκολο” και με ελάχιστο, όπως νομίζουν, κόστος, που είναι το Μακεδονικό.
Θα μας πείτε, δεν υπάρχει, όμως, πρόβλημα με τα Σκόπια.
Βεβαίως και υπάρχει πρόβλημα με τα Σκόπια, κυρίως λόγο αλυτρωτισμούΣυντάγματοςεκπαίδευσης κλπ, που πρώτη η Iskra τα άνοιξε, όπως, επίσης, υπάρχει θέμα με την Νατοϊκή τακτοποίηση της περιοχής.
Το πρόβλημα αυτό, όμως, δεν είναι ούτε το μείζον ούτε το κύριο στην συγκυρία, παρά μόνο για την δουλόφρονα κυβέρνηση και φυσικά τις ΗΠΑ, προκειμένου να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.
Και πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν το μακεδονικό ζήτημα να τίθεται στην ημερήσια διάταξη με εντελώς αποπροσανατολιστικό τρόπο δια μέσου συλλαλητηρίων και μόνο ως εύκολο όχημα, ώστε με άλλοθι τις ομιλίες κάποιων σεβαστών προσώπων, να σημειώνεται μια μια νεοδημοκρατική και ακδροδεξιάεπέλαση, την ώρα που η Ελλάδα θα πνίγεται, θα βουλιάζει και θα στενάζει όλο και περισσότερο στην αποικιοποίηση και την κοινωνική καταλήστευση.
Κ.Τ.

http://www.iskra.gr/%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου