Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

(Εξαιρετική ανακοίνωση)! ΚΚΕ: Ευθύνη της κυβέρνησης η εμπλοκή στο μακελειό της Μέσης Ανατολής

ΚΚΕ: Ευθύνη της κυβέρνησης η εμπλοκή στο μακελειό της Μέσης Ανατολής

«Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ εναντίον δυνάμεων του συριακού στρατού, σε συνδυασμό με τη διπλωματική κρίση στο Κατάρ και τη σημερινή επίθεση στο Κοινοβούλιο του Ιράν, συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κι ανταγωνισμών στην περιοχή της Α. Μεσογείου, Μέσης Ανατολής και Περσικού Κόλπου».


Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, προσθέτοντας και τα εξής: «Είναι αυτές ακριβώς οι επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στον ανταγωνισμό τους με άλλες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Ρωσία, που οδήγησαν στο διαμελισμό και την αποσταθεροποίηση χωρών, τη στήριξη των ομάδων τζιχαντιστών, τύπου ISIS, με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών των ενεργειακών δρόμων της περιοχής».


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για την εμπλοκή της Ελλάδας σ' αυτό το μακελειό, με το πρόσχημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της χώρας, που αφορά ουσιαστικά τη συμμετοχή του εγχώριου κεφαλαίου στη λεία του πολέμου. 

Για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι και γι' αυτό πρέπει να αποτελέσει λαϊκό αίτημα αγώνα και διεκδίκησης η απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.zougla.gr/politiki/article/ke-ef8ini-tis-kivernisis-i-emploki-sto-makelio-tis-mesis-anatolis
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου