Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Οι λαμογιές ατόμων της "καθώς πρέπει κοινωνίας" και τα αντανακλαστικά Ραντανπλάν της αστικής δικαιοσύνης


Η είδηση που  μεταδίδεται από το ΑΠΕ-ΜΠΕ μας λέει ότι ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του Διονύσης θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την γνωστή υπόθεση με τα «45». Αναφερόμαστε σε έργα που τα επιμέριζαν για να μπορούν έτσι να τα αναθέτουν να τα απευθείας, χωρίς διαγωνισμούς σε εργολάβους, παίρνοντας φυσικά την σχετική μίζα. 



Όχι ότι περιμένουμε κάτι ουσιαστικό απ’ αυτή την εξέλιξη. Αλλωστε οι λαμογιές από «δημοτικούς άρχοντες» στη συμπρωτεύουσα έχουν παρελθόν, όπως και η δικαστική αντιμετώπιση που είχαν (Δεν ήταν αντιεξουσιαστές αυτοί βλέπετε).

Χαρακτηριστική περίπτωση ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργίου. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση – μαμούθ που είχε γίνει απ’ τα ταμεία του δήμου ύψους 51,4 εκατ. ευρώ. Στο Εφετείο η ποινή του έπεσε στα 12 χρόνια και μετά από 2,5 χρόνια παρουσιάζοντας μια ιατρική πιστοποίηση σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67% βρέθηκε σπίτι του. 

Αυτός την σκαπούλαρε δηλαδή έτσι ανάλαφρα για υπεξαίρεση  51 εκατ ευρώ, τα αδέλφια Ψωνιάδη θα την πληρώσουν για τα 4 μόνο εκατ που ζήμιωσαν το ελληνικό δημόσιο σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν; 
Λογικά πεντακαθαρήδηδες πρέπει να βγουν από την δικαιοσύνη τους, για να μην πούμε ότι αυτή πρέπει να τους προσφέρει παράσημο για το μέγεθος της κουτσουκέλας τους.

Πέρα απ’ την πλάκα τώρα ας σταθούμε στα αντανακλαστικά Ραντανπλάν που έχει η αστική τους δικαιοσύνη σε υποθέσεις που εμπλέκονται άτομα της «καθώς πρέπει κοινωνίας». Παραθέτουμε ανάρτηση που είχαμε κάνει στο μπλοκ μας στις 11 Ιούνη του 2010. Πριν 7 ολόκληρα χρόνια δηλαδή!:


 Διαχρονική ασυλία διαθέτει ο Ψωμιάδης για τα όσα αποκαλύπτονται σε βάρος του

Πέρα απ’ τους πολιτικάντηδες και ένας άλλος που απολαμβάνει διαχρονική ασυλία και όσα σκάνδαλα που έχει διαπράξει και βγαίνουν στην επιφάνεια, γράφονται στον χιόνι είναι ο γραφικός νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης. 

Σήμερα στον Γ. Αυτιά δεν έκανε κανένα απ’ τα γνωστά ρατσιστικά – φασιστικά κηρύγματά του. Αρκέστηκε να απολαμβάνει τους δημοσιογράφους που ήταν στην εκπομπή να του κάνουν την αγιογραφία και να επαναλάβει μερικές απ’ τις γνωστές παπαριές του.

Μια ερώτηση θέλουμε να κάνουμε. Πώς γίνετε αν και υπάρχουν βαρύτατες  κατηγορίες σε βάρος του αυτός να παριστάνει τον δημόσιο κατήγορο στους πάντες; Ποιους και με τι «χαρτιά» κρατάει στο χέρι και δεν τολμά κανένας να τον ακουμπήσει;
 Και θα επικαλεστούμε απ’ το αρχείο μας δυο δημοσιεύματα χαρακτηριστικά από αστικά ΜΜΕ για να τεκμηριώσουμε την καταγγελία μας.

Αντιγράφουμε απ’ την εφημερίδα «Μακεδονία»: «Απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μετρά το ελληνικό δημόσιο από την πρωτοφανή υπόθεση τής κατ’ ουσία απευθείας αναθέσεως έργων, που εφαρμόζει με προκλητικό τρόπο η διοίκηση των αδελφών Ψωμιάδη στη νομαρχία Θεσσαλονίκης…. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους και κυρίως στο διάστημα μετά το 2005 έχει στηθεί μία πρωτοφανής ιστορία με τα λεγόμενα «45άρια», έργα δηλαδή που εκτελούνται μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, οι οποίοι στην πράξη ισοδυναμούν με απευθείας αναθέσεις σε ένα «κλειστό» κύκλωμα έμπιστων και «ημέτερων» εργολάβων»

Ο "«κύριος 10%», όπως αποκαλούν οι «γαλάζιοι» τον Παναγιώτη Ψωμιάδη"–σύμφωνα με την εφημερίδα που αναφέραμε- πάντα είχε  προσοδοφόρες δραστηριότητες.

Μια αναλυτική παρουσίαση του βίου και της πολιτείας Ψωμιάδη κάνει και η ιστοσελίδα tvxs για να καταλήξει στο άρθρο της:

"Μετά από τόσα σκάνδαλα, πώς γίνεται ο κ. Ψωμιάδης να συνεχίζει ανενόχλητος τη «λαμπρή» του καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης; Είναι άραγε χάρη στο προφίλ του «ανθρώπου του λαού» που παίζει ποδόσφαιρο, τραγουδά λαϊκά άσματα και οδηγεί μηχανάκι; Ίσως. Θα πρέπει, όμως, να προσέχει, γιατί ακόμα και αυτό το «προφίλ» δεν θα μείνει για πάντα αλώβητο! Ας μην ξεχνάμε το γιαούρτι που έφαγε κατακέφαλα τον Ιούνιο του 2007, από τον 67χρονο συνταξιούχο του ΙΚΑ, Χ. Μπετζούνη. Όταν ο κ. Μπετζούνης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την αιτία του γιαουρτώματος, αυτός περιορίστηκε να τους πει: «Όλοι εσείς δεν γνωρίζετε γιατί το έκανα;».

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_941.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου