Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Πλέον, όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στα λόγια «φιλελέ» ο ΣΥΡΙΖΑ

Πλέον, όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στα λόγια «φιλελέ» ο ΣΥΡΙΖΑ
του Κώστα Μάρκου
Μέχρι πριν από λίγο, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του εφάρμοζαν το νεοφιλελευθερισμό και μιλούσαν τη γλώσσα της Αριστεράς. Το τελευταίο απομεινάρι αυτού του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το δει κανείς στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, όπου πήρε μέρος μαζί με τη Φώφη.
Τη στιγμή που εφαρμόζει την ιδιωτικοποίηση των πάντων στην Ελλάδα, καταγγέλει στις Βρυξέλες την ιδεολογία των ιδιωτικοποιήσεων, το νεοφιλελευθερισμό. Χαρακτηριστικό υπόδειγμα «αριστερο-φιλελευθερισμού»: «Αριστερά» στα λόγια, «νεοφιλελευθερισμός» στην πράξη. Το τελευταίο Γιούρογκρουπ αποτελεί το συμβολικό ορόσημο για το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στο newspeak, όπως ονόμασε ο Όργουελ τη «νέα γλώσσα» που επέβαλε ο Μεγάλος Αδελφός, στο «1984», στη συγκεκριμένη περίπτωση στη γλώσσα του νεοφιλελευθερισμού. Στη συνέντευξη Τσακαλώτου, το βράδυ της υπογραφής της συμφωνίας για την «αξιολόγηση», ο άξιος, κατά Σόιμπλε και Ρέκλινγκ, υπουργός Οικονομικών, δεν σταμάτησε να ομνύει στις «αγορές», όπως ονομάζονται οι γύπες του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Οι «αγορές», από εχθρός της χώρας, των εργαζόμενων και των λαών, μετατράπηκαν σε σωτήρες. Η νεοφιλελεύθερη γλώσσα έχει κατακτήσει όχι μόνο το οικονομικό επιτελείο, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. «Το επιβεβαιώνουν και οι αγορές», ότι η συμφωνία του Γιούρογκρουπ ήταν μια χαρά, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Μένουν κάτι υπολείμματα της προηγούμενης περιόδου, όπως οι υπουργοί Υγείας, ίσως και Ενέργειας. Αλλά το μήνυμα Ρέκλινγκ για «κάποιους υπουργούς που καθυστερούν τις ιδιωτικοποιήσεις», δείχνει το δρόμο: Σε λίγο καιρό, μετά τον επόμενο ανασχηματισμό, πολύ πιθανόν αυτοί οι θλιβεροί «αριστεροί λαϊκιστές» να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων, αφού θα έχουν συνεισφέρει στην «ιώβειο υπομονή του ελληνικού λαού», όπως χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την απογοήτευση και την υποχώρηση των αγώνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του περνούν στην τρίτη φάση. Στη φάση όπου θα χρειαστεί όχι πια να αποκοιμίζουν με τα λόγια, με το αριστερό όπιο του λαού, αλλά να συγκρουστούν με το λαό, με τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Η «περίοδος χάριτος» περνάει ανεπιστρεπτί. Έρχεται η ώρα όπου κανένας Κατρούγκαλος δεν θα μπορεί να πει «εάν ο λαός διαφωνούσε με τα μέτρα μας δεν θα ήταν άδειες οι πλατείες».
Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ραγδαία πτώση της επιρροής του κυβερνώντος κόμματος ή την αδυναμία πειθούς των επιχειρημάτων του. Είναι πολύ βαθύτερα τα σημάδια. Ήδη, ολόκληρη η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνική Ασφαλιστική αποχώρησε από το κόμμα, λόγω της ιδιωτικοποίησης της Ασφαλιστικής. Και τώρα, η κυβέρνηση θα χρειαστεί να δοκιμαστεί στην αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Υπενθυμίζουμε ότι το αριστερό άλλοθι της συγκυβέρνησης Τζανετάκη-Μητσοτάκη, που της χάρισαν οι Φλωράκης και Κύρκος, ξεσκίστηκε στην επιστράτευση των απεργών των ΟΤΑ, το φθινόπωρο του 1989.
Ακόμη και για την αστική τάξη, η αξία χρήσης του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να χάνει την αρχική της σημασία. Πέρα από το γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να αποκοιμίζει με ωραία λόγια ή με τη διαστροφική γλώσσα τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι και ανίκανη να εξασφαλίσει και ορισμένες από τις στοιχειώδεις απαιτήσεις του ελληνικού κεφαλαίου. Όπως την είσοδο στην ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι. Όπως κάποια ουσιώδη «ελάφρυνση» ή «απομείωση» του χρέους.
Η χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται μόνο στην πλάκα που του κάνει ο Σόιμπλε, αλλά και στην προσφυγή σε βλακώδεις δηλώσεις του πρωθυπουργού, όπως η παρακάτω: «Είναι θετικό που δεν ήμασταν ‘θέμα’ στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί είχαμε ξεκαθαρίσει ότι αν δεν υπήρχε εξέλιξη στο Γιούρογκρουπ, η Ελλάδα θα ήταν ‘θέμα’ και κρίση». Με άλλα λόγια, δεν είναι «θέμα» ότι οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν στην τριετία 2019 – ‘21 περίπου 8,5 δις ευρώ, δεν είναι «θέμα» ότι ξεπουλιέται η ΔΕΗ και ό,τι δημόσιο απέμεινε, δεν είναι «θέμα» η νομιμοποίηση του λοκ άουτ, δεν είναι «θέμα» η παραμονή στα μνημόνια και στην ντροπιαστική Επιτροπεία μέχρι το 2021.
Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει όλο και περισσότερο με την Αλίκη στη χώρα των νεοφιλελεύθερων θαυμάτων. Μια κακομοίρα Αλίκη–φιλελέ, με ξεσκισμένο το αριστερό φουστανάκι της…

http://prin.gr/?p=15704

1 σχόλιο:

  1. Ο Ανώνυμος είπε...

    ΠΑΡΤΕ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ!!

    Ανώνυμος21 Ιουνίου 2017 - 9:58 μ.μ.
    Κόψτε Τον Γκαιμπελισμό Σας !

    1ον. Το Πρόβλημα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ο Σόιμπλερ! Το Πρόβλημα ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑγγλοΑμερικάνικοι Λακέδες στο Ελλάντα τους που φτιάξαν!

    2ον. Η SPD παίζει ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΟ ΊΔΙΟ Παιχνίδι όπως πριν ανέλθει (Δίνοντας της την Εξουσία το ΑγγλοΑμερικάνικου!!! Κεφάλαιο) η NSADAP στην Εξουσία!!! Η SPD Παίζει το ΊΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ Όπως ΤΌΤΕ! Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον ... Ελληνιστί ... Λένιν! Εδώ η SPD την Ίδια την Χώρα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα θα ... βοηθήσουν;;; Άλλωστε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Κυβέρνηση της Γερμανίας... με ... SPD μαζί με τους Grünen ΑΝΑΛΑΒΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Μετά ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ... ΗΠΑ!!!) Βλ. Γιουγκοσλαβία!

    3ον. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ (Μοναδική Φυλή/Ράτσα/Γέννος που Έχει Αυτή Την Ιδιαιτερότητα στην Υφήλιο!!!) ΔΕΝ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΣΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ!!! Τα Αστέρια/Ήλιος Αυτοπροσδιορίζωνται με Το Φως Τους Μέσα Στο Σκότος Του Διαστήματος! Οι Πλανήτες Ετεροπροσδιορίζωνται Απέναντι στο Φως Της Ζωής! Καταλάβατε ΣΚΑΤΟΛΑΚΕΔΕΣ;;; Διότι Εάν Εσείς Είσται Έλληνες εάν Εσείς Εχεται Ελληνική Αντίληψη Τότε Εγώ/Εμείς Είμαστε Μεμέτηδες!!!
    ............

    Αλέξη άστα και βράστα!

    Είσαι εκτός Πραγματικότητας! Τόσο Κοινωνικής όσο και Πολιτικής!
    Αλλά Αυτό και Αυτά Είναι τα Χαρακτηριστικά ΤΩΝ Αποικιοκρατούμενων Λακέδων μιας πολύς ξεπεσμένης Αποικίας! Αλλά να είσουν μόνο Εσύ πάει στο διάολο Αλλά Είσαστε Όλοι Σας ή Ίδια Δομή Αυτής Της Σαπιλοβοθρήλας που το Παίζει Κυρίαρχο Κράτος και Κυρίαρχος Λαός!
    Εδώ το Ψάρι Δεν βρωμά από το κεφάλι αλλά έχει Όλο Βοθροσαπίσηει!
    Εσείς ΌΛΟΙ Είσαστε Φωστήρες Στην Υπότελεια Στην Υποταγή και Στην (ήδη) Υποδούλωσης Της Χώρας και Του Λαού Της! Αξιοι Λακέδες!

    Και να Ξέρουν Ολοι: Όπως Είναι Στην Πολιτική οι Λακέδες Έτσι ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!!! Ανωστοι Αγευστοι Ανίκανοι Ανοργασμικοί Ανώμαλοι Ακοινώνιτοι Αστοιχείωτοι και Αυτιστικοί!!!

    Δεν Διαφέρουν από Τον "Αρχιραβίνο" που τολμά να ξεστομά (Βλ. κάτωθεν) Ασυναρτησείες λές και μόλις είρθε από κάποιο Αστρικό Νεφέλωμα στην ... Ελλάδα! Παραθέτουμε:

    Αυτά Είπε ο Αρχή Φαρισσαίως Σιωνιστής Κοτσαμπάσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Τα Κατάλοιπα που μας ταλανίζουν μέχρι σήμερα! Είναι ένας Από Τους Πυλώνες Του Ανθελληνικού Συστήματος μέχρι Σήμερα! ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΧΘΥΣ!!!

    Σας Παραθέτουμε Τον Φαρισσαϊσμό Τους Την Ψυχική και Πνευματική Βρωμιά Τους:

    «Μας χρειάζεται ο φιλόσοφος γιατρός, ο στοχαστής, ο ενάρετος. Τέτοια πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά της ηθικής της υγείας», και πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι η προσήλωση μας στο αγαθό της ζωής και αυτό δεν μπορεί ποτέ να θυσιαστεί στον βωμό του κέρδους και της οικονομικής σκοπιμότητας», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων.



    Υ.Γ. Εάν Αυτός Έχει Σχέση ΜΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΙΧΘΥΣ τότε Εμείς Είμαστε Τουλάχιστον ... Ανθέλληνες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή